NB I

Szezoncsúccsal fordulhat a Vidi

Az őszi bajnok házi pontrekordra törhet a Ferencváros ellen. Az őszi szezont tekintve már most megdőlt a korábbi fehérvári csúcs. Ha a Fradi ellen 4-2 lenne a vége, "holtverseny" alakulna ki Paulo Sousa Vidjével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Soha nem szerzett még annyi pontot ősszel a Videoton, mint az idén – olvasható a vidi-hu-n. A klub honlapja összehasonlítja a Garancsi-éra szezonjait, amely során eddig kétszer várhatta a táblázat éléről a tavaszi szezont a Videoton. A mostani a harmadik alkalom (hat év alatt), egyszersmind a legtöbb szerzett pont, amit a fehérvári klub valaha összegyűjtött ősszel.

Amióta Garancsi István a Videoton FC tulajdonosaként működteti a klubot, vagyis 2007 decemberétől, először a 2009-2010-es szezonban végzett 15 forduló után az élen a csapat, akkor 33 pontot gyűjtött. Egy évvel később ugyanezekkel a mutatókkal (10-3-2), csak egy picit rosszabb gólkülönbséggel álltak az őszi szezon végén az első helyen. Érdekesség, hogy a 2009-2010-es, valamint a 2010-11-es szezonban is 28-28 pontot szerzett tavasszal a Videoton, de 2010-ben akkor az csak a 2. helyre volt végül elég, egy ponttal lemaradva a DVSC mögött. 2011-ben viszont története során először nyerte meg a magyar bajnokságot.

A tavalyi félszezonban a 2. helyen várta a tavaszi folytatást a José Gomes edzette Vidi, akkor 15 fordulót követően 32 pontja volt.

Idén, Joan Carrillo vezetésével eddig 14 mérkőzésen 12 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség a mérleg, ez 37 pont, ami már így is rekord.

De egy forduló még hátra van az őszi szezonból, ennek pedig azért van jelentősége, mert a klub történetének legjobb félszezonja a Paulo Sousa-féle Videoton 2011-12-es tavaszi idénye volt. Akkor a csapat 40 pontot szerzett, 13-1-1-es mutatóval (akkor is csak a Debrecen győzte le őket…), a gólkülönbség 35-7 volt.

Tehát, ha a Ferencváros ellen az utolsó őszi fordulóban nyerne a Vidi, beállítaná ezt a szezoncsúcsot – ha pedig netán 4-2 lenne a végeredmény, tökéletesen megismételné még az akkori gólkülönbséget is Joan Carrillo csapata.

Érdekesség (és óva intheti az elbizakodottságtól a fehérváriakat), hogy az eddigi őszi elsőségeket, ide értve a 80-asévek Kovács Ferenc-féle Videotonját is (amely kétszer nyerte meg az őszi bajnokságot) eddig csak egyszer követte tavasszal is aranyünnep Fehérváron.

Olvasói sztorik