NB I

A fejlődés időszakában van a Videoton

A fehérváriak portugál légiósa, Filipe Oliveira szerint ismét megállnák a helyüket az európai kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint két éve erősíti a Videotont a portugál Filipe Oliveira. A harmincéves középpályás azon kevés légiósok egyike hazánkban, akik valóban erősítést jelentenek csapatuknak. Korábban az angol Chelsea, illetve az olasz Torino és Parma színeiben is szerepelt, és a fehérváriak közelmúltbeli nemzetközi sikereiből is kivette a részét. Mostanság az egész csapathoz hasonlóan ő is remek formának örvend, a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában pedig úgy fogalmazott: Joan Carrillo Milan vezetőedző elképzeléseit a lehető legjobban sikerül a pályára átvinniük, ez a sikerük egyik kulcsa.

– Milyen a hangulat a csapatnál a remek kezdést követően?
– Természetesen nagyon jó a hangulat, mindenki nagyon örül. Minden klubnál, amely ilyen sikersorozatot él meg, kérdéses sem lehet, hogy jó a hangulat és mindenki örül az elért eredményeknek. Ez nálunk sincs másként – kezdte Filipe Oliveira.

– Idén sokkal jobban megy a játék önnek is, mint tavaly. Mi változott?
– A tavalyi nekem nem volt valami jó szezonom. Az elején volt egy húzódásom, és ez árnyékot vetett az egész idényemre. Aztán a csapatnak is voltak problémái, nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna. Idén minden más, Joan Carrillo elképzeléseit a lehető legjobban sikerül a pályára átvinnie a csapatnak. Ebben közrejátszik, hogy ő már régebb óta itt van, tehát nagyon régóta ismerjük, és félszavakból megértjük egymást – ez is nagyon fontos dolog –, és a nap mint nap elvégzett kőkemény munka, amelyben kivétel nélkül mindenki odateszi magát, ez mutatkozik meg a pályán, ennek köszönhetően jönnek az eredmények.

– Korábban játszott Angliában és Olaszországban is. Ez a mostani Videoton erősség szempontjából hol helyezkedik el?
– Ezt nagyon nehéz így megmondani vagy összehasonlítani. Szerencsére nagyon jó csapatokban játszhattam a pályafutásom során. Nagyon erős, nagyon egyben lévő együttesek voltak ezek. A Chelsea-t ugye nem kell bemutatni. A portugál Braga az elmúlt tíz évben szintén nagyon komoly európai eredményeket ért el, még akkor is, ha most kicsit gyengébb formában van. A Torino szintén rendszeresen nemzetközi szereplő, tehát nagyon nehéz összehasonlítani. Az viszont biztos, hogy amikor a Videotonnak megvolt a lehetőségünk arra, hogy az európai színtéren megmérettessünk, az Európa Liga csoportkörében, akkor helytálltunk. Direkt összehasonlítást nem lehet tenni a csapatok között, de ez azért sokat elárul arról, hogy igenis egy magyar csapat is, a Videoton is meg tudja állni a helyét a legnagyobbak között. Mi még a fejlődés, a növekedés időszakában vagyunk, de az biztos, hogy a magyar fociban sok tehetséges játékos van, és ha lesz lehetőségük a csapatoknak arra, hogy a legkomolyabb európai riválisokkal szemben is megmérettessenek, akkor az alapanyag és a lehetőség megvan arra, hogy más is helytálljon, illetve mi is, újra.

– Mire számít a hétvégi Juventus–Roma olasz és Chelsea–Arsenal angol rangadón?
– Véleményem szerint már csak a hazai pálya miatt is a Chelsea a favorit. A csapat a Bajnokok Ligájában négy-egyes győzelemmel bizonyította, milyen jó formában van. Az biztos, hogy teljesen más mérkőzés a kettő. A Chelsea-meccs kapcsán azt lehet elmondani, hogy inkább lélekből és szívből játszanak a futballisták, nagyon sok akció folyik a tizenhatosok előtt, vagy azon belül, és a szívük hajtja őket. Az olasz foci teljesen más típusú, ahol nagyon fontosak a taktikai dolgok, nagyon sokat számít, hogy fejben ki mennyire van felkészítve, milyen gyorsan jár az esze. Szerintem az olaszoknál inkább játsszák ésszel ezt a játékot. Biztos, hogy gólzáporra nem számíthatunk Torinóban, de nagyon jó és érdekes meccs lesz, hiszen az olasz foci két főszereplője lép pályára.

Olvasói sztorik