NB I

A tabella első felében végezne a KTE

Gyagya Attila csapatkapitány szerint Bekő Balázsnak hatalmas szerepe van a remek őszi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tizedik helyen telel az élvonalban a Kecskemét, amelyben az ősz folyamán saját nevelésű fiatalok is megjelentek. Bekő Balázs irányításával a liláknak már nem csak bennmaradási terveik lehetnek. A gárda csapatkapitánya, Gyagya Attila szeptember közepéig nem kapott lehetőséget az NB I-ben, azóta viszont szinte minden meccsen játszott. A tapasztalt védő a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában értékelte az alföldiek őszi szereplését.

– Ilyen őszi szezont remélt?
– Az eleje nem úgy alakult, ahogy akartuk, de ez betudható annak is, hogy nyáron nagy volt a játékosmozgás, mint minden évben. Kellett egy kis idő, hogy összeálljon a csapat, és láss csodát, az ötödik fordulótól elkezdtünk megindulni felfelé. Sajnos az ősz vége sem alakult jól, és ha az első négy fordulóban kicsit több pontot tudtunk volna szerezni, akár a negyedik-ötödik helyen is telelhetnénk. Volt néhány mérkőzés, amely kicsi dolgokon múlott. Ha ilyenkor tudunk nyerni, vagy csak pontot szerezni, akkor feljebb léphettünk volna a tabellán – kezdte Gyagya Attila.

– Mi volt a csapat erőssége az ősszel?
– Ki kell emelnem a csapategységet, mert Kecskeméten sajnos nem az a csapat van már, mint régen, amikor olyan egyéniségek voltak, mint Tököli Attila vagy Lencse László. A csapategységben látom az erőt, és ennek érdekében azt próbáljuk erősíteni a rutinos játékosokkal és Bekő Balázson keresztül, hogy minél nagyobb tartás legyen.

– Sok fiatal is bekerült a csapatba. Ez nehezebbé teszi a rutinosok dolgát, vagy könnyedén beilleszkedtek?
– Nyilván ez attól is függ, hogy a fiatal játékos milyen minőséget képvisel, hiszen egy jó játékosnak könnyebb beilleszkednie a csapatba. Mi is próbálunk nekik segíteni olyan értelemben, hogy meccs előtt és közben is jó tanácsokkal látjuk el őket. Próbálunk nekik segíteni, amiben csak lehet.

– Kitl Miklós nagyon berobbant, ő hogy viseli a sikereit?
– Mondhatom bátran, hogy Kitl Miklós egy egyéniség. Elárulhatom, hogy az első edzéseken nem tetszett a hozzáállása, faljátéknál csak támasztotta a kapufát. Fel is kaptam a vizet, és eldöntöttem magamban, hogy ebből a játékosból ilyen hozzáállással nem biztos, hogy NB I-es futballista lesz. Az idő múlásával és egy-két beszélgetés után stabil játékossá nőtte ki magát az élvonalban. Biztos fel is kapják rá a fejüket a csapatok, de nem tudok arról, hogy lennének kérői. Ha lesznek is, remélem, jól fogja kezelni a helyzetet.

– Mekkora szerepe van Bekő Balázs vezetőedzőnek a jó szereplésben? Laczkó Zsolt azt nyilatkozta, hogy a Ferencvárossal bajnok lenne…
– Úgy gondolom, nagyon nagy szerepe van. Nem olyan edző, akinek van egy taktikája, és amellett kitart bármi áron, hanem felmérte a csapat lehetőségeit, hogy milyen szisztémában lehetne ezt kamatoztatni. Magyarországon viszonylag kevesen alkalmazzák az ötvédős rendszert, ami inkább a védekezésre fekteti a hangsúlyt, és abból lehet gyors kontrákat vezetni. Felmérte a csapatot, és úgy látta, hogy ez a rendszer lesz a legjobb, ami be is jött. Az első négy fordulóban nem így játszottunk, aztán váltottunk és jöttek az eredmények is.

– Várható a télen mozgolódás a csapaton belül?
– Úgy tudom, minket kizártak az átigazolásból, tehát nem jöhet hozzánk új játékos. A tavaszra nézve ez azt jelenti, hogy a mostani csapat próbálja majd végigjátszani a szezont, és szeretnénk minél jobb eredményekkel feljebb jutni a tabellán.

– Nem kívánnak megelégedni ezzel a tizedik hellyel a tavasz végén?
– Egyáltalán nem. Kecskemét olyan hely, ahol a szezon előtt nincsenek kitűzve célok. A kiesés elkerülése alapvető dolog, de azt szeretnénk, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán. Szeretném, ha a tabella első feléhez tartoznánk a szezon végén.

Olvasói sztorik