NB I

Dárdai felkészül, odafigyel, megcsinálja

Az édesapa szerint az a legfontosabb, hogy a fia a Herthával is meg tudott egyezni a folytatásról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokat izgult a fiáért idősebb Dárdai Pál, de nem a válogatott eredményei miatt, mert abban biztos volt (és most is az), hogy a sok munka meghozza gyümölcsét. De nem szerette volna, ha a nemzeti csapat miatt ifjabb Dárdai 17 éve épített németországi karrierje véget érne. Az édesapa a Rangadó.hu kérdésére beszélt érzéseiről fia meghosszabbított kapitányi mandátuma kapcsán.

– Palcsival immár tizenhét éve szinte minden nap beszélünk. Most annyit tanácsoltam neki: a Herthánál meglévő szerződését soha ne bontsa fel. Ha emellett adódik más lehetőség, nyugodtan csinálja. Tudom, mennyit dolgozik mindennap. Én is voltam edző az NB I-ben, az NB I/B-ben, tisztában vagyok vele, hogy aki annyira odafigyel a munkájára, mint ő, az csak sikeres lehet. Rengeteget dolgozik, sokat készül – akármilyen kiszámíthatatlan a futball, azt mondom, ennek meg kell, hogy legyen az eredménye – mondta id. Dárdai Pál.

– A játékosok nagyon keményen kiálltak mellette, kérték, hogy maradjon. Nem egyszerű a helyzet, de van esély, hogy kijuthatunk egy világversenyre. Palcsi kialakította a maga kis közegét. És ha ezek az emberek látják, hogy milyen a vezér, ők is olyanok lesznek. Azt mondom, bár lenne több ilyen kisebb közösség a magyar futballban – tette hozzá az egykori pécsi futballista.

Az édesapának igencsak ismerős az a helyzet, hogy az edző döntését a fia is befolyásolja, ahogy ifjabb Dárdai esetében történt.

– A családja is, a kisfia is mellé állt. Persze, hogy emlékszem, milyen volt, amikor én voltam edző, ő meg kiskölyökként mindig beleszólt, tíz-tizenegy évesen már mondta, hogy kiről mit gondol a csapatban. Mindenről megvolt a véleménye – idézi fel a régebbi időket az édesapa.

A papa biztos benne, hogy sikeres lesz a Dárdai-projekt, méghozzá minden helyszínen.

– Egyáltalán nem tartok tőle, hogy a németországi karrierje megtorpan a válogatott melletti munka miatt. Németországban a megegyezéseket be szokták tartani, nem úgy, mint itthon. Tudom, hogy a fiam nem egyszerű ember, de eldöntöttem, nem idegeskedek miatta, nem féltem. Felkészül, odafigyel, megcsinálja. Azt szeretném, ha majd kint, a Bundesligában is sikeres edző válna belőle, és erre továbbra is megvan az esélye, ez a lényeg – foglalta össze mondandóját a szövetségi kapitány édesapja.

Olvasói sztorik