NB I

Éljen! Dárdai Pál maradt a szövetségi kapitány

Két külföldi edző is képben volt, de végül összejött a megegyezés az MLSZ és a Hertha BSC között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

19.51: „Nagyon örülök annak, hogy Dárdai Pál marad a szövetségi kapitány. Vele nagyon jó munka kezdődött el, amit most folytatni tudunk. Pali olyan szövetségi kapitány, akit mindenki szívesen lát a válogatott élén. Nem csak a szurkolók, de a szakma is. Az oroszok elleni meccs után volt egy jó megérzésem, hogy Pali marad a szövetségi kapitány, erről több helyen nyilatkoztam is, örülök, hogy végül így történt. Nagyon jó társaság alakult ki a válogatottnál, könnyen megtalálta Dárdai velünk a közös szót. Már nagyon várom, hogy jövőre folytassuk az idén elkezdett munkát” – mondta a vidi.hu oldalon a válogatott és a Videoton védője, Juhász Roland.

16.53: Dárdai Pál várhatóan pénteken, Telkiben sajtótájékoztatót tart. A mostani összejövetel, és ezzel együtt élő szöveges tudósításunk vég ért. Időközben az MLSZ Youtube-csatornájára felkerült a sajtótájékoztatón lejátszott Dárdai-nyilatkozat is:

16.52: Még nem gondolkozik azon, hogy vajon a Hertha BSC elengedné-e a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra, mert addig még számos nehéz mérkőzés vár a csapatra.

16.50: Berzi Sándor a sajtótájékoztató után visszament az MLSZ elnökségi ülésére. Ekkor a teremben levetítették az MLSZ TV interjúját Dárdai Pállal, aki elmondta, a nyolcéves Bence fia is azt tanácsolta neki, hogy folytassa a munkát, ez volt a döntő érv. Persze, most a felesége nem valami boldog. Egy kicsit félti is a férjét a magyar közegtől – mondván: mi lesz, ha tétmeccsen is becsúszik egy vereség? –, de Dárdai szerint a magyar közeg most nagyon pozitív vele kapcsolatban, tehát ő nem tart ilyesmitől.

A Herthánál örülnek is, meg nem is, egyrészt büszkék rá, másrészt leszögezték, hogy továbbra is Berlinben van a főállása, de ehhez az MLSZ is igazodni fog. Hozzátette: bár hatalmas nemzetközi tapasztalata van és hatalmas játékos-tapasztalata van, de tudja, hogy továbbra is sokat kell tanulnia.

16.45: Dárdai Pál mindenképpen kapitány szeretett volna maradni, ezért minden követ megmozgatott Berlinben, tehát nem csak Csányi Sándornak köszönhető, hogy sikerült a hosszabbítás.

16.43: A kapitány eddig ingyen vállalta a feladatot, de most szerződést kötnek vele, tehát meg lesz fizetve a munkája. A szövetség vezetői nem zárták ki a lehetőségét, hogy november 30., tehát az esetleges Európa-bajnoki pótselejtező után is együtt dolgozzanak Dárdaival. Az említett két külföldi jelölt nevét Berzi nem árulta el, de ha Dárdai nem marad november 30. után, akkor ismét számítanának rájuk.

A márciusi és a júniusi tétmérkőzés előtt is lesz lehetőség barátságos meccsekre, erről majd Dárdai dönt. Jelenleg úgy néz ki, márciusra nem, júniusra viszont tervez edzőmérkőzést a kapitány. Ha Dárdai szeretne összetartásokat, akkor az MLSZ partner lesz ebben. Az elvárás: a válogatott legyen versenyben az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban és érje el legalább a harmadik helyet. A stábban jelen állás szerint nem lesz változás. Ha lesz, akkor is csak olyan formában, hogy egy-két új tag csatlakozik.

16.36: Kiderült: Csányi Sándor beteg, azért nem jött el. Jelenleg is zajlik az MLSZ elnökségi ülése. Berzi Sándor elmondta: Dárdai Pál csak a három selejtezőre és az oroszok elleni meccsre kapta meg a Hertha BSC-től a lehetőséget, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyen. Igényként felmerült a játékosok, az MLSZ-elnökség és a közvélemény részéről, hogy vele folytassák a munkát, de a berliniek ezt nem engedték.

Számos jelölt és önjelölt fordult meg a szövetségnél, végül a rostán két külföldi kapitány maradt fenn. Csányi Sándor eközben tovább tárgyalt a németekkel, és végül megszületett a megegyezés: Dárdai Pál november 30-ig maradhat kapitány, méghozzá olyan konstrukcióban, mint eddig, tehát a Hertha utánpótlásában is tevékenykedik majd, hiszen ott hosszútávon számítanak rá. Az MLSZ elnöksége persze egyhangúlag megszavazta Dárdai személyét.

16.29: az asztalon csak Berzi Sándor MLSZ-főtitkár névtáblája látható, tehát ezek szerint Csányi Sándor elnök nem lesz itt.

16.27: a gyorsan összetrombitált sajtótájékoztató ellenére nagyon sokan vannak a teremben, ahogy egy évvel ezelőtt, Teliben is, Pintér Attila belépőjénél…

16.24: perceken belül sor kerül a nagy bejelentésre. Az újságírók persze ezerrel találgatnak, van, aki reménykedik Dárdai Pál maradásában, de a többség egy középszerű külföldi edző szerződtetését tartja valószínűnek. Egyik kollégánk szerint egy olyan szakember jön, aki januárban az egyik válogatottat irányítja az Afrikai Nemzetek Kupáján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség negyed 2-kor jelentette be, hogy ma délután fél 5-től rendkívüli sajtótájékoztatót tart a fővárosi Aranytíz Kultúrházban, ahol a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjával kapcsolatos fejleményekről számolnak be.

Mindez azt jelenti, hogy bejelentik Dárdai Pál maradását, vagy az utódja szerződtetését. Az utóbbi napokban több külföldi (belga és török) szakember neve megjelent a sajtóban, de ha minden igaz, néhány órán belül kiderül az igazság…

Ahogy egy évvel ezelőtt Pintér Attila bemutatását megelőzően, úgy most sem lehet tudni konkrétumokat a kapitány kilétével kapcsolatban. Az biztos, hogy Csányi Sándor tárgyalt Dárdai klubja, a berlini Hertha vezetőivel, és korábban azt is elmondta, hogy van B-terve arra az esetre, ha az általa preferált Dárdai mégsem maradna.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik