Nemzetközi foci

Belga lesz Dárdai utódja?

Csányi Sándornak vannak tervei arra az esetre is, ha Dárdai Pál nem maradna szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csányi Sándor korábban elmondta, hogy a szövetség illetékesei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését a magyar közvélemény sem élné meg csalódásként.

A Blikk információi szerint a legnagyobb esély egy belga tréner érkezésére van, akinek része volt Belgium legújabb „aranygenerációjának” felnevelésében, amely a brazíliai vébén egészen a negyeddöntőig menetelt. Az egyik szóba hozott mester Michel Sablon, korábbi szövetségi sportigazgató. Ellene szól azonban, hogy edzőként még nem tevékenykedett komoly együttes mellett.

Nem úgy Georges Leekens egykori belga kapitány, aki Tunéziával kijutott a jövő évi Afrika-kupára, vagyis megfelel Csányi korábbi kijelentésének, miszerint olyan szakember is képben van, aki más nemzeti csapat élén dolgozik. Ariel Jacobs szintén esélyes lehet, évekig szerepelt az Anderlechttel a Bajnokok Ligájában, jól ismeri Juhász Rolandot és korábban kilenc éven át irányította a belga U21-es válogatottat – a nyárig a francia Valenciennes kispadján ült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik