NB I

Détárit nem foglalkoztatja a görög kispad

Az egykori kiváló játékos már harminc éve mond olyan dolgokat, amiket most vezetnek be idehaza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó magyar világsztár, aki nem csak itthon, de Németországban, Olaszországban és Görögországban is letette a névjegyét. Edzőként is bejárta a világot, kevesebb sikerrel, mint játékosként. Egy ideje nem hallottunk róla, aztán jött a hír az esetleges görög szövetségi kapitányságról… A Magyar Lelátó ennek apropóján kereste meg Détári Lajost.

– Ez az idézőjeles eltűnés szándékos volt, vagy egyszerűen csak nem keresték az újságírók?
– Nem volt szándékos. Akkor kell nyilatkozni, ha az embernek van valami mondanivalója. Az elmúlt időben nem vettem részt aktívan a magyar labdarúgásban, azt gondolom, így nincs semmilyen jogom, hogy bármiben is elmondjam a véleményem. Majd ha újra szerepet kapok a magyar fociba, akkor hallatni fogom a hangom – kezdte Détári Lajos.

– Arról azonban szóltak hírek, hogy játékos megfigyelői pozícióban dolgozik egy német cégnél. Mi pontosan a szerepe ott?
– Ezzel a német céggel most már hosszú ideje kapcsolatban vagyok. Vannak elképzeléseink arról, hogy német játékosokat hozunk Magyarországra és fordítva, itthoni tehetségeket is szeretnénk elhelyezni külföldi akadémiákon, ahol a fejlődésük töretlen maradhat és esetleg utána még az első csapatba is bekerülhetnek, és válogatott játékosok lehetnek.

– Kozák Attila nyilatkozta, hogy néhány napon/héten belül a Dortmund szerződtetni fog egy fiatal magyar játékost. Erről van valami frissebb információ?
– Amikor aktuális lesz, akkor el lesz mondva, hogy ki az a játékos. Természetesen Attila nem a levegőbe beszélt, minden elő van készítve. Több játékost küldtünk már Angliába is, szóval a Dortmund is egy reális lehetőség.

– Térjünk át a kapitányi poszt kérdésére. Azért lenne pikantériája, ha saját hazája ellen debütálhatna, mint szövetségi kapitány…
– Ez a kérdés engem most nem foglalkoztat. Aki benne van a labdarúgásban az tudja hogyan működnek a dolgok. Nem úgy, mint Magyarországon. Itt minden nap 18 nevet leírnak, már a vicc kategóriába tartozik, hogy ki lesz a szövetségi kapitány. Egy normális országban vagy klubnál mindig háttértárgyalások folynak. Van öt-hat jelölt, és az elnök eldönti, hogy kire bízza a kispadot.

– Mik az elképzelései a jövőjével kapcsolatban?
– Kétezer-tizenöttől száz százalékkal csak a munkának szentelem a mindennapjaimat. Januárban döntenek Görögországban a kapitánykérdésben, meglátjuk mi lesz. Sok elképzelésem van, biztos vagyok benne, hogy az egyik realizálódni fog. Január elsejétől dolgozni fogok, hogy a magyar, vagy a külföldi labdarúgásban azt még nem tudom.

Olvasói sztorik