NB I

Fradi–Újpest lesz a nyolcaddöntőben

A Zalaegerszeg kikapott a Kaposvár otthonában, a Ferencváros legyőzte a Paksot, majd megtörtént a sorsolás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két mérkőzés maradt kedd délutánra a Ligakupa utolsó (hatodik) fordulójában, az F-csoport meccseit ugyanis a múlt hétről mára halasztották. A Zalaegerszegnek még volt elvi esélye a továbbjutásra, ehhez mindenképpen győznie kellett volna az ugyancsak NB II-es Kaposvár otthonában. A két csapat szombati bajnoki meccsét a zalaiak nyerték, de a somogyiak most visszavágtak, ezért a ZTE már biztosan nem jut tovább a nyolcaddöntőbe, sőt a csoport utolsó helyén zár.

A Ferencváros és a Paks mérkőzésén már csak a csoport első helye volt a tét. A vendégektől hiányzott a sérült Haraszti Zsolt, viszont ott volt a kapuban a Fradi pályaedzőjének fia, Máté Roland. A vadonatúj Groupama Aréna vadonatúj gyepszőnyege továbbra is borzasztó állapotban van.

Sokáig semmilyen érdemleges eseményt nem lehetett feljegyezni, mert szinte kizárólag a mezőnyben zajlott a játék, kisebb lehetőségek csak az FTC előtt adódtak. Aztán a 28. percben Kukuruzovics hajszálpontosan ívelte Busai Attila lábára a labdát, aki átvette, kapura fordult, majd magabiztosan a hálóba lőtt (1-0). A 36. percben Kukuruzovics lapos passzát Nagy Dániel lőtte a kapuba (2-0).

A szünet után Kiss Tamás ragyogó passzát Simon András értékesítette (2-1), de mivel a szépítés után egyenlíteni nem tudtak a vendégek, a Fradi lépett tovább az első helyen. A nyolcaddöntő sorsolására hamarosan sor kerül.

Edzői értékelések

Thomas Doll, FTC: – Az első félidő rendben volt, a másodikat el lehet felejteni. Ez nem csak a cserék miatt volt így, hanem amiatt is, mert ritmust veszítettünk. Összességében elégedettek lehettünk, amit látni akartunk, azt láttuk. Nem a fiatal védőink becserélése okozta a visszaesést. Nem játszottunk együtt, nem volt akkora akarat bennünk. A fél szemünket be lehet hunyni most. A fontos az volt, hogy a fiatalok láthatták, van átjárási lehetőség a csapatban.

Csertői Aurél, Paks: – Egy kicsit álmosabban kezdtünk, agresszívabb volt a Fradi, de a második félidőre tényleg jó meccs kerekedett. Akkor már jól fociztunk, gólt rúgtunk, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni. A célnak viszont megfelelt ez a mérkőzés. Az első félidőben pontatlanok voltunk, sok labdát adtunk el, a második játékrészre pörögtünk fel – nem tudom, hogy miért. Talán a továbbjutás tudatában kellett egy kis ösztönzés a csapatnak a szünetben.

Kedden délután megtörtént a Ligakupa nyolcaddöntőjének sorsolása. A leghosszabb utazás a Sopron és a Debrecen csapataira vár; a Dunaújváros és a Videoton megyei rangadót játszik; összekerült az NB I-ben egyaránt kiesőhelyen álló Pécs és Haladás; a Paks a Ferencvárost kapta, de ez a párosítás nem jöhetett létre, hiszen azonos csoportból jutottak tovább, ezért a tolnaiaknak az MTK, a Fradinak pedig a nagy rivális Újpest jutott. Az első mérkőzéseket december 2-3-án, a visszavágókat december 9-10-én játsszák.

Ligakupa, nyolcaddöntő

Soproni VSE-GYSEV – Debreceni VSC-TEVA

Dunaújváros PASE – Videoton FC

Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás

MVM-Paks – MTK

Újpest FC – Ferencvárosi TC

Győri ETO FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd

Békéscsaba 1912 Előre FC – Nyíregyháza Spartacus

Ligakupa, F-csoport, 6. (utolsó) forduló

Ferencvárosi TC – MVM-Paks 2-1 (2-0)

Groupama Aréna, 150 néző. Játékvezető: Radványi

FTC: Jova – Batik, Nalepa (Valencsik, a szünetben), Csukics (Nagy Á., 54.), Bosnjak – Busai (Kovács K., a szünetben), Kukuruzovics – Holman (Dragóner F., 69.), Nagy Dominik, Nagy Dániel (Kárász, a szünetben) – Ugrai. Edző: Thomas Doll

Paks: Máté R. – Bagó, Kovács G., Gévay, Vági (Kulcsár D., 59.) – Kesztyűs B. (Szekszárdi, 75.), Nagy R. (Tamási, 37.) – Könyves (Bartha, 58.), Kiss T. (Bor D., 58.), Hahn – Simon A. Edző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Busai (28.), Nagy Dániel (36.), illetve Simon A. (51.)

Kaposvári Rákóczi FC – Zalaegerszegi TE FC 1-0 (1-0)

Kaposvár, 30 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.

Kaposvár: Somodi – Karacs, Kereszturi, Hadaró, Zsdrál – Lakatos G., Rajczi, Kozics (Richter, 82.), Kovács O. (Nagy K., 65.) – Dominic (Kis P., 92.), Fejős (Király V., 57.). Edző: Márton Gábor

ZTE: Czirjék (Hársfalvi, 65.) – Króner, Fodor M., Forgács A., Kocsis A. Farkas N. (Aranyos, a szünetben) – Tóth B., Kovács Gy. (Varga M., 65.), Szegleti – Babati (Szöllősi F., 51.), Bíró. Edző: Lendvai Miklós

Gólszerzők: Hadaró (25.)

A csoport végeredménye: 1. Ferencváros 11 pont, 2. Paks 8 pont, 3. Kaposvár 6 pont (2 győzelem), 4. Zalaegerszeg 6 pont (1 győzelem)

Olvasói sztorik