NB I

Nem eladó az Újpest, de…

A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet szerint egy jó ajánlatra érdemes mindig nyitottnak lenniük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban a Nemzeti Sport és a Rangadó.hu egybehangzó értesülései szerint Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa eladásra kínálta a klubot működtető gazdasági társaságot. A belga üzletember most a sportmagazine.knack.be oldalon reagált ezekre az információkra.

„Az utóbbi időben többen kapcsolatba léptek velünk, mert érdeklődnek az Újpest FC iránt, de nem áll érdekünkben eladni a klubot. Boldogok vagyunk itt, de egy jó ajánlatra érdemes mindig nyitottnak lennünk, ám jelenleg nincs ilyenről szó” – mondta Duchatelet.

A cikk felidézi a tavaszi eseményeket, amikor súlyos pénzügyi válságba került a klub, de végül sikerült megoldást találni, és mindent átmenteni egy új gazdasági társaságba.

„Az általános igazgató, aki az érkezésem előtt itt dolgozott, a távozása után is szerződéseket kötött a klub nevében off-shore cégekkel olyan szolgáltatásokra, amelyeket állítólag teljesített. Valószínűleg mindez az előző tulajdonos megbízásából történt. Ez egy zseniális rendszer volt, amelyet csak jogi lépésekkel lehetett ellensúlyozni.”

Köztudott, hogy családi klubhálózatuk tagja az Újpest FC-n kívül a belga élvonalbeli Standard Liége, a belga másodosztályban Sint-Truidense VV, a német Carl Zeiss Jena, az angol Charlton Athletic és a spanyol AD Alcorcón.

„Az apám hálózata szempontjából semmit sem jelentene az Újpest eladása. Ha esetleg gazdát cserélne a klub, még nem feltétlenül kellene leállnia a játékosmozgásnak a csapatok között” – mondta végül Roderick Duchatelet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik