NB I

Európa-bajnokokat köszöntöttek

Az 1984-es moszkvai ifjúsági kontinensviadal hősei mellett Szepesi György is emlékplakettet kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harminc évvel ezelőtti ifjúsági Európa-bajnok csapatot köszöntötték kedden a Magyar Labdarúgás Napján, amelyet 1993 óta az Aranycsapat Londonban aratott legendás 6-3-as győzelmének évfordulóján tartanak.

A hagyományos összejövetelen a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtt találkoztak a hazai futball múltbeli és jelenkori főszereplői, majd közösen koszorúzták meg a válogatott labdarúgók előtt tisztelgő, 2001-ben, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fennállásának századik évfordulóján átadott szobrot – számol be az MTI.

Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében Szabó Bence főtitkár, valamint Ihász Kálmán, Dunai Antal és Palotai Károly olimpiai bajnok futballisták, a legendás játékosok közül Fenyvesi Máté, Göröcs János, Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Garaba Imre, míg a jelenkori válogatottak képviseletében Juhász Roland, Dibusz Dénes és a nemzeti csapat stábtagjaként Nyilasi Tibor helyezett el koszorút.

A Puskás Ferenc Stadion toronyépületében ezt követően megnyitották a Magyar Olimpia Bizottság és a Sportmúzeum közös kiállítását, amely a magyar labdarúgás legemlékezetesebb pillanatait eleveníti fel. Varga Ferenc igazgatóhelyettes bemutatott egy úgynevezett hologúlát is, amely háromdimenziós képekkel segít „végigsétálni” a legendás létesítményben.

A megnyitót követő ünnepi ebéden az 1984-ben Moszkvában ifjúsági Európa-bajnoki címet nyert válogatott tagjait, továbbá Szepesi György egykori MLSZ-elnököt és kiváló sportriportert köszöntötték egy-egy emlékplakettel.

Az eseményen bemutatták a Helyünk a kupanap alatt című könyvet is. A Dénes Tamás, Hegyi Iván, Lakat T. Károly szerzőtrió alkotása – amely az MLSZ gondozásában jelent meg – a magyar futball legfontosabb nemzetközi klubmérkőzéseinek történetét eleveníti fel.

Olvasói sztorik