NB I

Éves rekord lett a magyar-finn

Kilencvenmillió forintos jegybevételt hozott az MLSZ-nek a győztes Európa-bajnoki selejtező.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül, hogy a találkozóra minden értékesíthető jegy elkelt, a Groupama Arénában több mint 19 ezren látták élőben az 1-0-s hazai győzelmet. Az újság az MLSZ kommunikációs osztályától megtudta: a szövetség előzetesen 100 millió forint körüli bevétellel számolt a november 14-i, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ezt az összeget azonban tízmillióval csökkentette az európai szövetség (UEFA) által elrendelt szektorbezárás.

A válogatott mérkőzés közvetlen kiadása mintegy ötvenmillió forint, ebben az összegben azonban nem szerepel a külföldön játszó válogatott játékosok utazási költségtérítése, a mérkőzésre közvetlenül felkészítő edzőtábor, szállás, étkezés költsége, a jegybevételből ráadásul lejön a 27 százalékos ÁFA, amit a központi költségvetésbe fizet be a szövetség.

A magyar válogatott idén hétszer lépett pályára hazai környezetben, háromszor a ferencvárosi stadionban, kétszer a Puskás-stadionban, egyszer-egyszer Győrben és Debrecenben. A két selejtező, illetve az öt barátságos mérkőzés közül a júniusi magyar-albán és a keddi magyar-orosz kivételével valamennyi magas nézőszámot hozott.

Olvasói sztorik