NB I

Rangadóra készülnek a debreceniek

Ferenczi János szerint a Győr és DVSC részéről sem méltó a jelenlegi bajnoki helyezés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt az egyik legjobb formában lévő csapat a Debrecen volt. Tény, hogy a Loki beragadt a rajtnál, de a közelmúltban már jó teljesítményt nyújtott, és egyre feljebb került a tabellán. A Ligakupában könyörtelenül legyőzték előbb a Békéscsabát, majd a Szegedet. Ezen a két mérkőzésen összesen tíz gólt lőttek és egyet sem kaptak. A következő bajnoki mérkőzésüket a Győri ETO ellen játsszák. Érdekesség, hogy ez a két csapat idén nem szerepel valami jól, pedig az előző idényben végig kiélezett volt köztük a verseny, amit végül a DVSC nyert.

A Rangadó.hu érdeklődésére a DVSC középpályása, Ferenczi János elmondta, hogy a hátralévő három mérkőzésüket szeretnék megnyerni. Ha ez sikerülne, csapatuk a dobogó közelében telelhetne.

– Két Ligakupa-meccsen összesen tíz gólt szerzett a csapat, és egyet sem kapott. Jó formában vannak?
– Úgy érzem, egyre jobb formában van a csapat. A továbbjutás volt a cél ezen a két Ligakupa-mérkőzésen. Nagyon jól állt hozzá az egész csapat, ami fontos volt. A Békéscsaba ellen eltiltás miatt nem léphettem pályára, de a Szeged ellen már ott voltam a csapatban. A személyes tapasztalatom pedig az, hogy hiába álltunk fel fiatalokkal, így is stabil együttes benyomását keltettük és végül sikerült a továbbjutás – mondta Ferenczi János.

– Mennyire fontos a Debrecennek a Ligakupa?
– Évről-évre jól teljesít a csapat és komolyan vesszük a Ligakupát. Persze, nálunk is van egy sorrend: első a bajnokság, aztán a Magyar Kupa, végül a Ligakupa. Viszont ahol a Loki elindul, ott szeretne nyerni, és ez minden sorozatban így van. A Ligakupa a fiataloknak nagyon jó lehetőség, illetve azoknak, akik kevesebb szerepet kapnak a bajnokikon, hogy itt bebizonyítsák, mit tudnak.

– Jó bajnoki formában volt a csapat. Mennyire jött jókor a válogatott mérkőzések miatti szünet?
– Úgy gondolom, jobb lett volna, ha folyamatosan tudunk játszani és nem esik ki egy hét, de így megfelelő pihenőidőt kaptunk a feltöltődésre.

– Még három meccsük van a téli szünetig. Jelenleg a hetedik helyen áll a csapat a bajnokságban, de a harmadik pozíciói is látótávolságon belül van…
– Megmondom őszintén, nem foglalkozunk a helyezésekkel és a számolgatással. Arra koncentrálunk, hogy a Győr elleni, következő bajnoki mérkőzésen nyerjünk. Utána lesz még két meccs, a Nyíregyháza és az MTK ellen. Az utolsó két találkozót hazai pályán játsszuk, ahol nem is lehet más a célunk, mint nyerni. Ha háromból három lesz a mérlegünk és begyűjtjük a maximális kilenc pontot, akkor majd meglátjuk, az mire lesz elég.

– A hétvégén a Győr otthonába látogatnak. Tavaly még a bajnoki címért futott versenyt ez a két csapat, idén viszont más a helyzet, de ez még így is egy rangadó. Milyen mérkőzésre számítanak?
– Valóban nem méltó egyik csapat részéről sem a jelenlegi helyezés. Úgy készülünk, hogy rangadót játszunk, amit meg szeretnénk nyerni. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Olvasói sztorik