NB I

Emberelőnyben kapott ki a Pápa

A Lombard egy teljes félidőt létszámfölényben töltött, mégis 2-0-s vereséget szenvedett a Debrecentől.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Debreceni VSC 0-2 (0-0)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy T. (Coroian, 60.), Bogunovics, Csizmadia – Frizoni (Faggyas, 69.), Zulevs, Csilus T., Sluka – Kenesei, Popin (Benkő, 74.). Megbízott edző: Kovács László
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Brkovics, Jovanovics (Vadnai, 88.) – Bódi (Mihelic, 91.), Zsidai, Varga J., Korhut – Kulcsár T., Tisza T. (Boualda, 77.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Brkovics (56.), Lázár P. (82.)
Kiállítva: Kulcsár T. (42.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jó mérkőzést, változatos küzdelmet ígért a hazai pályán mindig masszív Lombard Pápa, valamint a bajnokságban egyre jobb formában lévő, de a Magyar Kupából kieső Debrecen meccse.

Jó iramban, változatos játékkal kezdtek a csapatok, de a helyzetek hiányoztak. Aztán előbb Zulevs lövése ment a kapufa mellé, majd a harmincadik percben Bódi Ádám lapos beadását Tisza Tibor kapásból a kapufa mellé lőtte. Ezután Tisza beadásáról Varga József maradt le középen. A 41. percben Nagy Tamás egy párharc során pofonvágta Bódi Ádámot, de a játékvezető nem adott neki piros lapot, csak sárgát – téves ítélet. Egy perc sem telt el, amikor Kulcsár Tamás hasonló mozdulattal „bántalmazta” Zulevset, őt viszont kiállította a bíró. Bódi szabadrúgása után Varga József közeli fejesét Szűcs Lajos szögletre mentette.

Az 53. percben Tisza Tibor lövése szögletre pattant egy védőről. Három perccel később Tisza remek szabadrúgását Szűcs kiütötte, a kapu előtt helyezkedő Brkovics pedig a kapuba lőtt (0-1). Érdekesség, hogy az emberelőnyben lévő Pápa rosszabbul játszott, mint az első félidőben létszámegyenlőségnél. A 82. percben egy újabb szabadrúgás után jött az újabb vendéggól: ezúttal Bódi ívelt középre, és Lázár Pál fejelt a hálóba (0-2). A DVSC megérdemelten nyert, mert a kiállítás után taktikusan és eredményesen focizott, a Lombard játékában beálló változás viszont teljesen érthetetlen, hiszen ők voltak emberelőnyben, de ez egyáltalán nem látszott.

– A Debrecen játékereje nem mérhető össze a Lombard Pápáéval, de ez nem mindig szokott megmutatkozni, egy szerényebb képességű csapat is képes lehet jó eredményt elérni, de most ilyesmiről nem volt szó. A játék képe nem változott a kiállítás után, sőt. Megérdemelt volt a Loki győzelme, mert többet tett érte. Érthetetlen volt a hazaiak második félidei játéka, hátul adogattak, nem próbáltak támadásokat vezetni, alig tudtak eljutni az ellenfél kapujáig, egy-nullnál sem próbáltak hajtani. Pedig amelyik csapat ilyen helyzetben van a bajnokságban, az nem engedheti meg magának ezt. A Debrecen taktikusan futballozott, több szép villanása volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC U21-csapatának vezetőedzője.

Olvasói sztorik