NB I

Két szögletgóllal nyert a Debrecen

A házigazda DVSC sikerét hozta a szombat esti élvonalbeli meccs az újonc Dunaújváros PASE ellen.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Dunaújváros PASE 2-0 (0-0)
Debrecen, 2600 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Mihelics, 56.), Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics, Varga J., Bouadla (Bereczki, 87.), Bódi – Tisza T. (Zsidai, 84.), Volas. Edző: Kondás Elemér
DPASE: Nagy G. – Villám, Farkas V., Sárközi, Csehi T. – Lázár Zs. – Böőr, Nikházi, Petneházi (Thiago, 70.), Orosz M. (Sóron, 84.) – Godslove (Perics, 80.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Máté P. (60.), Brkovics (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kulcsár Tamás, Szakály Péter, Mészáros Norbert, Sidibe és Seydi játékát is nélkülözte a dobogó közelébe visszakapaszkodni szándékozó Debrecen az újonc Dunaújváros elleni mérkőzésen.

Mindössze negyven másodperc telt el, amikor Tisza Tibor lövését Nagy Gergely hárította, Bódi Ádám ismétlését pedig szögletre mentették. A kilencedik percben Böőr Zoltán távoli lövése zúgott el a kapufa mellett. Négy perccel később Tisza remek szabadrúgását védte Nagy, aki nem sokkal később Volas éles szögből leadott lövését is hárította. A 22. percben Tisza és Jovanovics közeli lövését is hatástalanították a vendégek, két perccel később pedig Tisza lőtt a kapufa mellé.

A 26. perben Orosz Márk szabadrúgását Novakovics kiütötte, a 41. percben Petneházi Márk következett, aki Nikházi hajszálpontos beadása után lőtt, de a DVSC kapusa nagy bravúrral hárított. A rendkívül eseménydús első félidőt egy debreceni helyzet zárta: Volas kísérletét Nagy védte.

A fordulás után ismét Tisza Tibor próbálkozott, de Nagy újfent hárított, az 58. percben pedig Jovanovics labdája gurult el a kapu előtt keresztben, a gólvonallal párhuzamosan. Nagyon érett már a debreceni gól, és egy szöget után meg is született: Mihelics beívelését Brkovics a kapu elég fejelte, a bevetődő Máté Péter pedig a hálóba továbbított (1-0). A kapott gól hatására sem tudott változtatni az események menetén és a játék képén a DPASE, tehát továbbra is a bajnokcsapat támadott.

Korhut kísérletére Nikházi válaszolt, aztán a 76. percben Tisza lőtt a kapu mellé. A 79. percben ismét jött egy hazai szöglet, amelyet Brkovics fejelte a hálóba, de a gólhoz kellett a kapus, Nagy Gergely is (2-0). A legvégén Böőr Zoltán kísérletét fogta Novakovics, majd Mihelics szabadrúgása a kapufán csattant, az élvonalban debütáló Bereczki lövését pedig Nagy kitornázta. Sok helyzettel tarkított, eseménydús meccsen megérdemelt hazai siker született.

– Korábban már mondtam, hogy kinevezett támadói vannak a Debrecennek, de olyan, aki kreatív megoldásokra képes, továbbra sincs. Ezt most is tartom, mert ha lenne, akkor öt-hat a mai meccs vége – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC U21-csapatának vezetőedzője. – Kettő-null lett, és a két gól rögzített szituáció után született, de persze, azt is értékesíteni kell. Nagy nyomás alatt volt a dunaújvárosi kapu, de kimaradtak a helyzetek, és milyen a foci, a vendégek előtt is adódott egy ajtó-ablak ziccer. A szünet után a nyomás megmaradt, és addig tartott, amíg a debreceniek felőrölték az ellenfelet. A Loki más kaliberű játékosállománnyal rendelkezik, és más célokért küzd a két csapat. Ment, darált a DVSC, és ez végül eredményre vezetett, de a felszabadult játék továbbra is hiányzik. A Dunaújváros nem gyakran jutott el a kapuig, de próbált helytállni. Nagy öröm, hogy hozzá mernek nyúlni a fiatalokhoz Debrecenben, Bereczki Dániel nagyon tehetséges játékos, és kettő-nullnál semmi rizikó nem volt a beküldésében.

Olvasói sztorik