NB I

Egyre jobban szeretnek focizni a lányok

Rekordot jelentő nevezésszámot regisztráltak az idei Coca-Cola Cupon, amelynek döntőjét júniusban rendezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik szezonját kezdte meg a középiskolás amatőr focibajnokság, a Coca-Cola Cup. A Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai felügyelete alatt zajló tornára idén minden eddiginél több fiatal jelentkezett, összesen 8052 fő, így az előző évhez képest húsz százalékkal nőtt a résztvevők száma. Különösen jó hír, hogy a középiskolás lányok körében is egyre népszerűbb a futball, hiszen most már 2581-en neveztek, 800 fővel többen mint az előző szezonban.

A 2014–2015-ös Coca-Cola Cupra 831 amatőr focicsapat jelentkezett: 583 fiú- és 248 lánycsapat. A játékosok összesen 436 különböző középfokú oktatási intézményből érkeznek. A legtöbb futballista diák Budapest mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jelentkezett a tornára, de szintén sok nevezés érkezett Bács-Kiskun, Zala és Komárom-Esztergom megyéből is.

A nevezések azt mutatják, hogy a futballtorna egyre népszerűbb a lányok körében, az pedig már egészen a Coca-Cola Cup indulása óta megfigyelhető, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Veszprém és Fejér megyékből nevez a legtöbb lánycsapat. Az idei évben Szabolcsból szám szerint 26 együttes indul, összesen 291 lányjátékossal.

A selejtezőtornák már október második felében elindultak, amelyek után a megyei és regionális fordulók következnek, az országos döntőt pedig 2015 júniusában rendezik meg, amelyre a regionális döntők győztes fiú- és lánycsapatai jutnak be.

A magyar Coca-Cola Cup részleteiről

Az MLSZ Bozsik-programja mellett párhuzamosan futó nagyszabású országos rendezvény, a Coca-Cola Cup azoknak a középiskolás fiataloknak biztosít mozgási lehetőséget, akik nem feltétlenül hivatásos labdarúgóként képzelik el a jövőjüket, de szeretnének egy futballszerető közösséghez tartozni, vágynak a rendszeres mozgásra és megmérettetésre.

Az eseményhez az MLSZ a legrangosabb szervezői és szakmai gárdáját biztosítja annak érdekében, hogy a program sikeresen működjön a következő években. Fontos az MLSZ számára, hogy aki nem lesz hivatásos labdarúgó, az is kapcsolódjon a szövetség rendszeréhez, és időről-időre labdába rúgjon.

A kupa lebonyolításánál fontos szempont az is, hogy jól illeszthető legyen az oktatási intézmények pedagógiai programjához, egyúttal az MLSZ sportágfejlesztési stratégiájával is összhangban legyen. A cél az, hogy a Coca-Cola Magyarország és az MLSZ támogatásával elősegítsék azt, hogy a középiskolások rendszeresen mozogjanak, egészségük, fizikai fejlődésük szempontjából hasznosan és jó hangulatban töltsék együtt a szabadidejüket.

Olvasói sztorik