NB I

Vaskónak hiányzik a fociközeg

A keresztszalag-szakadás után lábadozó védő reméli, hogy talál egy olyan csapatot, amelyben játszhat tavasszal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nehéz időszakot él át a korábbi 12-szeres válogatott védő, Vaskó Tamás, aki súlyos térdsérülése után jelenleg csapat nélkül dolgozik a felépülésén és a visszatérésén. A harmincéves hátvéd legutóbb a Puskás Akadémia együttesében szerepelt, ahonnan azonban idén nyáron távoznia kellett. A korábban Mezőkövesden, Kecskeméten, a Videotonban és Újpesten is futballozó Vaskó a Rangadó.hu megkeresésére mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről és a visszatéréséről.

– Jelen pillanatban nincs csapatom, a rehabilitációmat végzem. Tavasszal a Puskás Akadémia – Mezőkövesd bajnoki mérkőzésen egy szerencsétlen ütközés után elszakadt a keresztszalagom. Szerettem volna szerződést hosszabbítani Felcsúton, de mivel nem voltam használható állapotban, Benczés Miklós nem számított rám. Azóta egyedül dolgozom – kezdte Vaskó Tamás. – Úgy néz ki, hogy januárra kész leszek, és el tudom kezdeni a téli felkészülést, persze, abban az esetben, ha lesz csapatom. Elég hosszú folyamat a felépülés egy ilyen súlyos sérülés után, de szerencsére már a rehabilitáció végén járok. Találtam egy kiváló szakembert, Szilágyi Jánost, akivel ezt végig tudtam csinálni, és akinek nagyon sokat köszönhetek.

A tapasztalt középhátvéd szerint nem lesz könnyű egy sérülés után csapatot találnia, de bízik benne, hogy egy olyan klubba igazol a télen, amelyben játszhat a tavasszal.

– Nem tudom, hogy Magyarországon milyen előítéletek vannak egy ilyen sérülés után, de biztosan nem jók. Szeretnék játszani, nagyon régen léptem már pályára. Hiányzik a közeg is, hogy egy csapat közelében, az öltözőben legyek. Remélem, találok egy megfelelő klubot, ahol tudok játszani is a tavasz folyamán.

A magyar élvonal eseményeit természetesen követi Vaskó Tamás, és mindenképp kiemelné a második MTK, valamint a listavezető Videoton őszi teljesítményét.

– Az MTK szereplése figyelemreméltó. Tavaly volt egy kis problémájuk, és szó volt arról, hogy esetleg odaigazolok. Edzettem is a klubnál, ahol sokat segítettek nekem, és nagyon örülök, hogy ilyen jól teljesítenek. Természetesen az is fantasztikus dolog, amit eddig a Videoton véghezvitt. Volt csapatomról van szó, és szurkolok nekik, hogy továbbra is ilyen jól szerepeljenek a bajnokságban – mondta Vaskó Tamás.

Olvasói sztorik