NB I

Pölöskei: Begyakorolt figura volt

A kék-fehérek középpályása szerint ki kell zárniuk a tabella állását, nem szabad foglalkozniuk vele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 12. fordulójában két remek formában levő csapat találkozott. A Puskás Akadémia és az MTK párharcból a vendégek jöttek ki jobban, és 1-0-s sikerükkel folytatták elképesztő sorozatukat: immár sorozatban a hetedik bajnoki meccsüket nyerték meg zsinórban. A találkozó egyetlen gólját egy remek szabadrúgás-kombináció után Pölöskei Zsolt szerezte. Továbbra is a tabella második helyén állnak, három pontra lemaradva az éllovas Videotontól. Az MTK-ra szerdán Magyar Kupa-mérkőzés vár Szolnokon, majd vasárnap az Újpestet fogadja ideiglenes albérletében, Kispesten.

A Rangadó.hu érdeklődésére Pölöskei Zsolt értékelte a Puskás Akadémia elleni találkozót és elmondta, nem szabad a tabellát figyelniük.

– A pálya mély talaja nem könnyítette meg a dolgunkat, mert nem volt egyszerű kitámasztani. Az első félidőben jobban rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Puskás Akadémiára. A vezetést is sikerült megszereznünk és ez közrejátszott abban, hogy nyugodtan tudjunk játszani. Az ellenfélnek egy komolyabb lehetősége volt, amikor Tischler Patrik a kapusunkba rúgta a labdát – mondta Pölöskei Zsolt.

– Tudatos volt az a szabadrúgás-variáció, ami után a győzelmet jelentő találatot szerezte?
– Igen, az egy begyakorolt figura volt, bár ilyen jól még nem sikerült. Már máskor is megpróbáltuk alkalmazni, de eddig még nem sikerült gólt szerezni belőle.

– Az MTK már sorozatban a hetedik győzelemnél jár, ha csak a bajnokságot vesszük alapul. Meddig tarthat ez a jó sorozat?
– Nagyon remélem, hogy minél tovább. Szerintem az emberek kilencvenkilenc százaléka nem gondolta volna, hogy egyáltalán eddig kitart. Ezután sem szabad a tabellát nézni, hanem a következő meccsre kell koncentrálni.

– Azonban ha mégis ránézünk, azt látjuk, hogy a Videoton és az MTK kezd elszakadni a többiektől…
– Természetesen jó érzés ezt látni, különösen a tavalyi szezon első fele után, de mint már mondtam nem szabad, hogy ez elterelje a figyelmünket, ki kell zárni.

– A Magyar Kupában szerdán a Szolnok lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?
– Nehéz mérkőzésre számítok. A Szolnok közelebb van az NB I-hez, mint az NB II-höz. Nem szabad félvállról venni azt a találkozót. Természetesen a továbbjutás a célunk. Az elmúlt években jól szerepeltünk a Magyar Kupában, hiszen elődöntősök és döntősök is voltunk. Szeretnénk az idei kiírásban is jól teljesíteni.

– Vasárnap a bajnokságban az Újpestet fogadják. Mit vár attól a találkozótól?
– Nagyon nehéz meccs lesz, hiszen az Újpest iszonyatosan kevés gólt kap. Bár ezt rólunk is el lehet mondani, kivéve a Videoton elleni öt-nullás pofont, illetve a Paks elleni három-nullát. Ezeken kívül csak a Fraditól és a Győrtől kaptunk egy-egy gólt. Szerintem taktikai jellegű párharc lesz, de hazai pályán szeretnénk megszerezni a győzelmet.

Olvasói sztorik