NB I

Csendben lenne sikeres az MTK

Kanta József csapatkapitány szerint felesleges a tabellát nézni a bajnokság mostani szakaszában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 11. fordulójának egyik legnagyobb győztese az MTK, amely győzni tudott a Kecskemét otthonában, és a többi eredmény is kedvezően alakult számukra, hiszen a Videoton és a Diósgyőr is pontokat hullajtott. Garami József tanítványai elképesztően menetelnek, utoljára augusztus 23-án kaptak ki, azóta még pontot sem vesztettek. A következő fordulóban a Puskás Akadémia otthonába látogatnak – a felcsútiak is jó formának örvendenek, ezért érdekes találkozóra lehet számítani szombat délután.

A Rangadó.hu érdeklődésére az MTK csapatkapitánya, Kanta József értékelte a Kecskemét elleni találkozót – amelyen ő szerezte a győztes gólt tizenegyesből –, és elmondta, hogy nem szabad a tabellát figyelniük a bajnokság ezen szakaszában.

– Nem alakult ki túl sok helyzet. Mi is és a Kecskemét is sokat tett a győzelem megszerzése érdekében, de végül nekünk sikerült a mindent eldöntő gólt megszereznünk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. A Kecskemét otthonában mindig nehéz, és szerintem sok csapat fog még ott pontokat veszíteni – mondta Kanta József.

– A bajnokságban közel két hónapja még csak pontot sem vesztettek. Mi az oka ennek a bombaformának?
– Először is nagyon összeszokott csapatunk van. Megvannak az eszközeink, hogy nyerjünk. Nagyon sokat teszünk a győzelmekért, de azért több mérkőzés is alakult volna máshogy, ha nincs szerencsénk. Szerintem amit a tavalyi szezonban elvett tőlünk a sors, azt most visszaadja. A sikerünk kulcsa még az erős keretünkben is rejlik, a győzelmek pedig még jobban összekovácsolják a csapatot.

– Ez a mostani MTK a legjobb, amiben játszott?
– Tizenegy forduló ment le a bajnokságból, és mi abból kilencet megnyertünk. Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen sorozatunk, de tudunk még ennél is jobbak lenni. Nem játszunk eléggé látványos focit, szóval van még miben fejlődnünk. Szerettem az MTK-t, bármelyik szezonban is szerepeltem, ezért nem emelnék ki konkrétat. Nyertem bajnoki aranyat is, de nem tudok dönteni. Mindenesetre ez a mostani egy jó csapat.

– Idén már hat bajnoki találatnál jár. A tavalyi szezonban tízig jutott. Sikerül ezt idén felülmúlni?
– Megteremtettem ennek a lehetőségét, de hosszú még a szezon és bármi megtörténhet. Hozzátartozik az is, hogy a tizenegyeseket én rúgom, de azokat is be kell lőni… Szeretném átlépni a tíz gólt. Az a csapatnak is jó, ha sok gólt szerzek, de persze ha bárki megelőz az MTK-ból a góllövőlistán, annak én csak örülök, mert akkor a csapatnak is jól megy.

– Mondhatjuk, hogy a forduló győztese az MTK volt, hiszen a közvetlen rivális Videoton és Diósgyőr is pontokat vesztett. Sikerülhet utolérni a fehérváriakat?
– Ezzel egyáltalán nem foglalkozunk. Az öltözőben is mondjuk a csapattársaknak, hogy a bajnokság ezen szakaszában nem szabad a tabellát nézegetni, nagy hiba lenne. Jó pozícióban vagyunk, de hosszú még a szezon. Az a lényeg, hogy mi jól szerepeljünk, és szépen csendben szeretnénk sikeresek lenni. Minden csapat életében előfordulnak hullámvölgyek és ez alól mi sem vagyunk kivételek. Ezért is mondom, hogy felesleges foglalkozni azzal, hogy ki hányadik helyen szerepel a tabellán.

– A következő fordulóban a mostanában jól szereplő Puskás Akadémia lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?
– Jó formában lévő két csapat mérkőzik majd egymással. Mindkét csapat jól ismeri egymást, és nagy hangsúlyt fektet a labdabirtoklásra. Úgy gondolom, a pillanatnyi forma fogja eldönteni a három pont sorsát, hiszen mindkét együttes rendelkezik olyan játékosokkal akik, képesek egy mérkőzést eldönteni.

Olvasói sztorik