NB I

Nem lesz döntetlen az MTK ellen

Az élete első NB I-es találatát szerző Botka Endre bízik benne, hogy újabb sorozatot szakítanak meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott szünet előtti forduló meglepetését szolgáltatta a Kecskeméti TE azzal, hogy idegenben legyőzte az OTP Bank Ligában addig veretlen Paksot. A találkozón élete első NB I-es gólját szerezte az alföldiek húszéves védője, Botka Endre. A játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a gól pillanatában fel sem fogta, hogy betalált az élvonalban. A szombati, MTK elleni meccsről megjegyezte: ők akarják megszerezni a győztes gólt.

– Mire lehet képes a csapatuk a kiváló formában lévő MTK ellen?
– Nagyon remélem, hogy a Paks után az MTK sorozatát is meg tudjuk törni. Hazai pályán játszunk, ráadásul most egy hosszú, hatmeccses hazai széria következik, ami mindenképpen nekünk kedvezhet. Az MTK eddig csak nyert vagy veszített a bajnokságban, úgy érzem, ez most sem fog változni, nem lesz döntetlen a meccs, de bízom benne, hogy mi rúgjuk a győztes gólt – mondta Botka Endre.

– A bajnokságot elég gyengén kezdték, de mostanra belelendültek. Számítottak ilyen nagy fordulatra?
– A szezon elején nem estünk kétségbe, nem aggódtunk a rossz eredmények miatt, hiszen tudtuk, hogy jó csapatunk van. Megvan az összhang a játékosok között.

– Ön idén lett stabil NB I-es játékos a Kecskemétben, ráadásul már az első gólját is megszerezte. Milyen érzés volt?
– Akkor, abban a pillanatban fel sem fogtam, hogy gólt lőttem, talán másnap jöttem rá, hogy megszereztem az első élvonalbeli találatomat. Védőként még ritkábban szerez gólt az ember, nagyon örülök, hogy nekem sikerült, ráadásul egy fontos meccsen. A jövőmre nézve is jó, hogy ilyen fiatalon már stabil játékos tudok lenni az NB I-ben, ami mégiscsak Magyarország legmagasabban jegyzett bajnoksága. Remélem, tudom tartani a formámat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik