NB I

A Kecskemét első hazai sikere

Ebben a bajnokságban először nyert házigazdaként a KTE, amely 1-0-ra győzte le a Nyíregyházát.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Kecskeméti TE – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1200 néző. Játékvezető: Kassai
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik – Vukaszovics, Botka (Gyagya, 75.), Kitl, Szavics (Eninful, 79.) – N’Diaye (Novák, 84.), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Nyíregyháza: Balogh J. – Nagy Z., Fodor F., Gengeliczki, Törtei – Rubus (Huszák, 76.), Spitzmüller (Koller, 59.) – Pákolicz (Molnár M., 81.), Kosztics, Pekár – Bajzát. Edző: Csábi József
Gólszerző: N’Diaye (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két olyan alsóházi csapat találkozott az NB I kilencedik fordulójában, a szombati játéknap első meccsén, amely egyaránt harmadosztályú ellenféllel szemben esett ki szerdán a Magyar Kupából.

A második percben egy gyors ellenakció végén N’Diaye lőtt a kapu melle. A kilencedik percben Pekár beadása után Bajzát a keresztlécre fejelt. Négy perccel később Vukaszovics távoli, lapos lövését fogta Balogh János. A 18. percben egy nyíregyházi szöglet után Nagy Zoltán fejelt, de Balázs Zsolt csatár létére a gólvonalról mentett. A 26. percben egy védelmi hiba után Bajzát szerzett labdát, de pontos passza után Spitzmüller kihagyta a nagy helyzetet, és a kapu mellé lőtt.

Egyre nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, a házigazdáknak olykor a labda megtartása is gondot okozott. A harmincadik percben Botka passzát N’Diaye lőtte rá, de Balogh János nagyot védett. Négy perc múlva megismétlődött ugyanez a jelenetsor, de N’Diaye sarkazását is kivédte a nyíregyházi kapus. A 35. percben Botka Endre labdaszerzése után a szenegáli csatár megküzdött a labdáért, majd közelről a hálóba lőtt (1-0).

A szünet után Szavics lőtt a kapufa mellé, majd az 59. percben egy szabadrúgással is veszélyeztetett. A 67. percben a hazai csapatkapitány passzát Kitl Miklós lőtte a kapufa mellé. A 82. percben Balázs Zsolt labdáját Lovrics lőtte mellé, majd három perccel később Gyagya Attila lőtt távolról, és csak néhány centit tévedett. Az első félidő jó iramú volt és eseménydús, a fordulást követően viszont visszaesett a hazaiak teljesítménye, de ezt a nyíregyháziak nem tudták kihasználni, kis túlzással momentumuk sem volt.

– Az első félidő mindkét csapat szempontjából teljesen jól nézett ki. Voltak hullámzások a játékban, N’Diaye előtt három nagy helyzet adódott, ezek közül egyet tudott értékesíteni. A második felvonás vénasszonyok, illetve esetünkben inkább vénemberek nyarára sikeredett, de az egy-nullért is három pont jár – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét és a Ferencváros korábbi kiváló játékosa, a KTE jelenlegi utánpótlásedzője. – A Nyíregyházától nem láttam a törekvést arra, hogy beszorítanák a hazaiakat, a KTE-nél pedig egyedül Kitl Miklós tudott felzárkózni a támadók mellé. Tizenhét éves, de amióta bemutatkozott az élvonalban, folyamatosan minimum átlagteljesítményt nyújt. Ha így fejlődik tovább, nagy értéke lehet a magyar labdarúgásnak. Tavasszal nagyon sok meccset idegenben játszik a Kecskemét, ezért ősszel elég sok pontot kellene szereznie, hogy a folytatás nyugodt legyen. Bekő Balázsnak azonban meg van kötve a keze, adott a játékosállomány, nem variálhat sokat, egy rendszert kell begyakorolni, és azt kell hatékonyan alkalmazni.

Olvasói sztorik