NB I

Pölöskei kapásbombájával nyert az MTK

A fővárosi kék-fehérek zsinórban hetedik meccsükön győztek, ezúttal a Puskás Akadémia otthonában jártak sikerrel.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Puskás Akadémia FC – MTK 0-1 (0-1)
Felcsút, 1500 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Puskás FC: Danilovics – Margitics, Kelics, Vaszicsku, Tamás M. – Szélesi (Czvitkovics, 41.), Polonkai, Szakály D. (Sallai, 58.) – Harsányi (Denkovics, 78.), Tischler, Lencse. Edző: Benczés Miklós
MTK: Hegedüs L. – Poór, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Kanta J., Pölöskei Zs., Vass Á. – Bese (Vass P., 82.), Torghelle (Hrepka, 90.), Horváth Zs. Edző: Garami József
Gólszerző: Pölöskei Zs. (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia négy, az MTK hat bajnoki meccset nyert zsinórban, ráadásul a fővárosiak március 1. óta nem játszottak döntetlent az élvonalban, ez a sorozat 23 forduló óta töretlenül tart, tehát nehéz volt megjósolni a szombat délutáni találkozó kimenetelét.

Változatos játékkal kezdődött a meccs, az ötödik percben egy vendégszöglet után Kelemen Dávid lövése elsuhant a kapufa mellett, ráadásul a játékvezető szabadrúgást ítélt a felcsútiaknak. Ezután az MTK került fölénybe, a 13. percben mégis Hegedüs Lajosnak kellett védenie Harsányi gyenge fejesét. Négy perccel később Pölöskei Zsolt lapos lövése nyomán a labda centikkel kerülte el a kapufát. A huszadik percben Kanta József pontos, ívelt szabadrúgását megfogta Danilovics.

A 26. percben Kanta szöglettel felérő szabadrúgása után Pölöskei Zsolt gyönyörű kapáslövése a hálóba vágódott (1-0). A 32. percben Hidvégi, majd Kanta beadása után sem tudott a kapuba továbbítani a kapu előtt helyezkedő Torghelle. Három perc elteltével Kanta kiválóan helyezett szabadrúgását Danilovics szögletre ütötte. A 42. percben Harsányi fejesét Vukmir a gólvonalról rúgta ki, mert Hegedüs éppen félúton volt. A hosszabbítás pillanataiban Czvitkovics távoli lövését Hegedüs a levegőben úszva ütötte szögletre.

A szünet után az első támadás a vendégcsapaté volt, aztán a másik oldalon Lencse László két védővel a nyakán be tudta adni a labdát, akit Tischler közelről bombázott kapura, ám Hegedüs nagyot védett. A hazaiak nem sokkal később egy szöglet után is veszélyeztettek, az MTK pedig az ezt követő ellenakció végén lehetett volna eredményes, de Horváth Zsolt kísérlete fölé ment. Az iramra ezután sem lehetett panasz, a csapatok gyakran jártak ellenfelük tizenhatosán belül.

A 72. percben Tischler 18 méterről eleresztett lövését a vendégek kapusa kiütötte, a másik oldalon pedig Kanta 26 méteres szabadrúgása ment mellé. Ezután Hidvégi beadását Horváth Zsolt továbbította a kapu felé, ám Danilovics résen volt és kivédte. A 82. percben Hegedüs kiütötte egy veszélyes beadást, majd Sallai lőtt a keresztléc fölé. A 87. percben Czvitkovics távoli próbálkozását is fogta Hegedüs Lajos, aki ezúttal a mezőny legjobbjának bizonyult. A 96. percben Hrepka nagy ziccerét Danilovics lábbal védte, de ez már nem osztott, nem szorzott.

– Közepes színvonalú mérkőzésen az MTK megérdemelten nyert, részben azért is, mert jobban alkalmazkodott a nehéz talajhoz, és kulturáltabban futballozott. A védelem jól helytállt, a meddő felcsúti fölényt megfelelően semlegesítette. Gratulálok a srácoknak, mert derekasan küzdöttek, a hazaiaknak talán nem is volt nagyobb helyzetük, az MTK hagyta ki a ziccereket. A vendégcsapat amúgy is masszívabbnak tűnt, a Puskás még nincs azonos szinten mai ellenfelével – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori kapusa, a magyar válogatott korábbi kapusedzője.

Olvasói sztorik