NB I

Új csapatát is a saját képére formálná

Mátyus János arra törekszik, hogy az újonc nyugodtan vonulhasson a téli szünetre, és ne fenyegesse a kiesés réme.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn jelentették be, hogy a Nyíregyháza csapatát irányító Csábi József a Puskás Akadémia elleni vereség után lemondott, és távozik a klubtól. Az élvonalban újonc Spartacus vezetőedzője az a Mátyus János lett, aki sikeres eredményei ellenére augusztus végén önként távozott a Lombard Pápától. A jövő nyárig aláíró tréner a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a hamar érkező új kihívásról.

– Vasárnap a párommal éppen a Balatonon voltam, és este jött egy telefonhívás egy régi kedves ismerősömtől, Brekk Jánostól, aki volt edző korábban Nyíregyházán, most pedig szakmai felelős a klubnál. Kérdezte, mit szólnék a dologhoz, én pedig mondtam, hogy természetesen érdekel a munka. Hétfőn reggel eljöttem Nyíregyházára, a tulajdonossal gyakorlatilag egy óra alatt megegyeztem, kedden pedig már én tartottam az edzést. Jövő nyárig szól a szerződésem. Nem sokat gondolkodtam, hiszen egy olyan nagy múltú klubról van szó, amelynek mindenképpen az NB I-ben van a helye. Azon leszek, hogy az irányításommal ez így maradjon a jövőben is – kezdte Mátyus János.

– Számított rá, hogy ilyen hamar leülhet ismét egy NB I-es klub kispadjára?
– Reméltem, hogy minél hamarabb kapok munkát, de meglepő volt, hogy másfél hónap után egyből megtalált egy első osztályú csapat. Óriási boldogsággal és várakozással tölt el az új kihívás.

– Mi a véleménye újdonsült csapatáról?
– Azt gondolom, hogy a csapat jobb, mint ahogy most áll, bár nyilván a tények kemény legények. Azon leszünk, hogy az általam vélt potenciált kihozzuk a társaságból. Ez azt jelenti, hogy ha harcosan és lelkesen tudunk játszani, akkor bárkinek a dolgát meg tudjuk nehezíteni. Az első állomásunk egy kőkemény mérkőzés lesz Újpesten. Azon leszek, hogy nyugodtan vonulhassunk el a téli szünetre, és a kiesés réme ne fenyegessen minket.

– A Pápán megszokott harcos, küzdős Mátyus-csapatot láthatunk majd ismét?
– A jó edzők általában a saját képükre formálják a csapatukat. Én ezt a dolgot képviselem, Pápán ez működött, és azt gondolom, hogy nagyon sikeres időszak volt, hiszen szereztünk nyolc pontot. Senki nem várta ezt tőlünk, de most már nem tudok ebből megélni. Ugyanezt szeretném képviselni Nyíregyházán is. Pápán a nézők erre vevők voltak, és azt szeretném, ha minél többen és minél lelkesebben támogatnának minket a lelátóról itt is.

– Az első bajnokiig azért nincs sok ideje, ennek tükrében mi várható az Újpest ellen?
– A sötétben tapogatózom egyelőre, hiszen három edzésem lesz arra, hogy felkészítsem a fiúkat. Ez semmiképp nem elég arra, hogy valóban a saját képemre formáljam a csapatot, sőt ehhez több hónap kell. Az viszont nem nagy dolog, hogy a játékosok minden labdáért és minden négyzetcentiméterért megküzdjenek. A péntek estének a zenéje, hogy ez mire lesz elég – mondta Mátyus János.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik