NB I

Csábi lemondott, Mátyus váltja

A Nyíregyháza Spartacusnál edzőváltás követte a Puskás Akadémia elleni hazai vereséget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozik Csábi József; a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője a Puskás Akadémia elleni vereség (0-1) után ajánlotta fel lemondását. Mátyus János veszi át a csapat irányítását – írja a klub honlapja.

A hétvégi vereség után Csábi József már vasárnap tárgyalt a klub tulajdonosával. A vezetőedző úgy döntött, lemond posztjáról.

– A mérkőzés másnapján találkoztam Révész Bálint tulajdonossal, és beszéltünk a miértről, hétfőn délelőtt pedig a hogyan továbbról. Úgy éreztem, a Szpari érdekében most az a legjobb döntés, ha távozok a posztomról. Hosszútávra terveztem Nyíregyházán, de rövid távon most ezzel teszek a legjobbat a klubnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a csapat eléri céljait. Amikor ide érkeztem, jól indultunk. A terveknek megfelelően alakult a csapatépítés, de a sérülések miatt megfogyatkoztunk. Az elmúlt hetekben már a saját elveimet is fel kellett rúgni az összeállításnál, és nem tudtam saját magam lenni. A jövőben is szurkolni fogok a csapatnak, mert nagyon jó közegbe kerültem a Spartacusnál, ahol jó gondolkodású, tenni akaró vezetőket ismertem meg. Köszönöm nekik a lehetőséget, hogy rám bízták a csapatot, sok sikert kívánok nekik a folytatásban. A szurkolóknak is köszönöm a támogatást, egy különleges közeg a nyíregyházi, hiszen végig kitartanak a csapat mellett és folyamatosan buzdítottak bennünket. Köszönöm nekik – mondta Csábi József, a távozó vezetőedző.

A csapat irányítását Mátyus János veszi át. A trénerrel hétfőn szóban megállapodtak a vezetőek.

– Meglepően fogadtam a megkeresést, mert bár gyengébben szerepelt a Nyíregyháza a vártnál, minden mérkőzésen megvolt a pontszerzési esélye. Nem hittem volna, hogy Csábi József ilyen korán távozik. Annak örülök, hogy rám gondoltak a vezetők, nagy terveim vannak, és már nagyon várom az első bajnokit. Amikor a Pápa edzőjeként egymás mellett ültünk Nyíregyházán néhány hete a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem gondoltam volna, hogy én váltom Csábi Józsefet. Ma megnézem a stáb munkáját, a tervek szerint pedig kedden már én tartom az edzést. A legfontosabb teendőm most az, hogy mentálisan felrázzam a csapatot, mert tudom, hogy milyen állapotban van az együttes, és eredményes lehet. Ezt a Pápa edzőjeként saját bőrömön is tapasztaltam – mondta az új szakvezető, Mátyus János.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik