NB I

Felcsúti segítséggel sem szerzett pontot az újonc

A házigazda Nyíregyháza 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Nyíregyháza, 1700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Fodor F., Spitzmüller (Koller, a szünetben), Törtei (Szokol, 64.) – Kosztics (Zsivanovics, 78.), Nagy Z., Sándor I., Pekár – Pákolicz, Bajzát. Edző: Csábi József
Puskás FC: Danilovics – Lorentz, Szélesi, Kulics, Vaszicsku – Tamás M., Polonkai (Czvitkovics, 86.), Szakály D., Lencse – Harsányi (Papp M., 92.), Tischler (Gohér, 79.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Tischler (36.)
Kiállítva: Lorentz (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Nyíregyháza mindenképpen szeretett volna elkerülni a kiesőzónából, ezért győznie kellett hazai környezetben az elmúlt három bajnoki meccsét megnyerő Puskás Akadémia ellen. A szabolcsiak közül Szécsi Márk, Huszák Tamás, Rezes László, Abdouraman és Rubus Tamás is sérülés miatt hiányzott.

Az ötödik percben Polonkai nagy lövését vetődve védte Balogh János, a másik oldalon Kosztics labdáját Bajzát Péter a keresztlécre fejelte. A 19. percben egy szabadrúgás után lepattanó labdát Tischler Patrik nagyon gyengén lőtt meg, ezért Balogh fölszedte. Jól kezdődött a meccs, mindkét kapusnak volt dolga bőven, azután viszont némileg alábbhagyott a lendület. A 31. percben Lencse éles szögből a keresztléc fölé lőtt, a másik oldalon pedig Bajzát kísérletét blokkolták szögletre.

A 36. percben Polonkai hosszú indítását Tischler bravúros megoldással bombázta a hálóba (1-0), ez a negyedik egymást követő meccse, amelyen gólt szerzett. A túloldalon Kosztics nagy lövése szállt a kapu mellé. A helyzetek száma nagyjából azonos volt az első félidőben, de a közelmúlt győzelmeinek köszönhetően nagyobb önbizalommal felvértezett vendégek ezek közül egyet ki is használtak.

A szünet után a csereként beállt Koller Krisztián lövését Vaszicsku hatástalanította. Az 55. percben a fiatal védő, Lorentz Márton csúnyán eltalálta Törtei Tamás lábát, a játékvezető némi meglepetésre, de teljesen jogosan azonnal piros lapot adott a vétkesnek. Az emberelőnyben lévő hazaiak támadásai határozták meg a folytatást, de a felcsútiak állták a sarat, sőt a 72. percben egy kontra végén Lencse lőhetett volna gólt, de Szokol és Nagy Zoltán együttes erővel mentett. A hosszabbítás perceiben Pekár ígéretes beadása végül pontatlannak bizonyult.

A hajrában nem történt változás, meddő fölényben támadott a házigazda, de a vendégek masszívan védekeztek. A Nyíregyháza továbbra is augusztus végén tudott nyerni a bajnokságban legutóbb, a Puskás FC viszont immár négymeccses sikersorozattal büszkélkedhet.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Tudtuk, hogy egy feljövőben lévő csapat látogat Nyíregyházára, de én is és a közönség is nagyon bízott benne, hogy megnyerjük a mai mérkőzést, mert ha a csapat el akarja érni a célként meghatározott bennmaradást, akkor el kell kezdeni a pontok gyűjtögetését. Jól kezdődött a találkozó, egy nagy hazai helyzettel, de Bajzát Péternek nem volt könnyű dolga, és csak a keresztlécre tudta fejelni a labdát. Egy védekezési hiba és egy buta gól miatt hátrányba kerültünk, de a sors visszaadhatta volna, hiszen jött egy nagy ziccer, ám ilyen passzban vagyunk, nekünk nem ment be, pedig fordulópont lehetett volna.

A második félidőben egy csúnya szabálytalanságot láthattunk, a kiállítás is esélyt kínált, hogy visszajöjjünk, de emberelőnyben egyetlen helyzetünk sem volt. Érthetetlen, hogy amikor nehéz helyzetben vagyunk, vezet az ellenfél, egyenlíteni kellene, akkor a kapuig sem nagyon jutottunk el. Persze, jól védekeztek a vendégek, de így nehéz megnyerni egy mérkőzést. Nagyon értékes pontokat gyűjtött az ellenfél. Hétről-hétre nagyon kevés helyzetet alakítunk ki. Ha Bajzát Péter nem rúg gólt, más nem nagyon tud odakerülni, vagy ha igen, kimarad. A Puskás pedig két helyzetből lőtt egy gólt. Reménykedünk a jobb folytatásban, de az idő múlik, az ellenfelek pedig mennek el mellettünk.

Olvasói sztorik