NB I

Gera: „Végig tudom játszani a mérkőzést”

A Ferencváros és a válogatott rutinos játékosa úgy érzi, lehet közös jövője Dárdai Pál szövetségi kapitánnyal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután ismét a Ferencvárosba igazolt, a válogatottba is visszatért Gera Zoltán, de az Észak-Írország elleni selejtezőn sérülés miatt nem lehetett ott. Dárdai Pál szövetségi kapitány is számít korábbi csapattársára a Románia elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőn, de a pálya más területén, a megszokottnál némileg visszavontabb szerepkörben.

A bukaresti mérkőzés felvezetése során Gera elmondta, az életkora miatt ez a poszt könnyebb számára, és akár végig is tudná játszani a találkozót…

– Kicsit furcsa érzés volt Palival újra találkozni más funkcióban, de ahhoz képest, hogy ilyen fiatal, nagyon jól kezelte az első néhány napot, teljesen olyan volt, mint egy rutinos, tapasztalt edző. Ez nem is meglepő számomra, hiszen régóta ismerem, és mindig jó mentalitású, profi játékos volt, és ez a habitusa megmaradt játékoskorából. Biztosan nagyszerű jövő áll előtte, mint edző, és remélem, a közös jövőnket jól fogjuk elkezdeni az első mérkőzésen – kezdte Gera Zoltán.

Pintér Attila korábban azt mondta, hogy a Fradi tapasztalt játékosa harminc-negyven percet kaphat a válogatottban, de ő most úgy fogalmazott, hogy érzése szerint akár az elejétől a végéig is a pályán tudna lenni.

– Jelen pillanatban úgy érzem, hogy végig tudom játszani a mérkőzést. Egyre jobb állapotban vagyok, bennem van kilenc-tíz meccs ebben a szezonban, elértem a megfelelő erőállapotot, tehát nem okoz problémát, ha kezdőként kell játszani. Nyilván az edző döntése, hogy melyik játékosra hogy számít. Valamennyivel hátrébb kell játszanom, ami nem okoz problémát, mert szerepeltem már ezen a poszton Angliában is. De ott játszom, ahol a kapitány vagy bármelyik edző számít rám. Ha meg tudom oldani, akkor megoldom. A koromhoz képest ez a poszt könnyebb számomra.

Hétfőn Csányi Sándor MLSZ-elnök elárulta, hogy a közelmúltban menesztett Pintér négyféle játékrendszert próbált meghonosítani a csapatnál, majd az északírek ellen egy ötödiket alkalmazott. Gera szerint ilyesmi most nem fordulhat elő.

– Nem tudom, hány szövetségi kapitánnyal dolgoztam együtt. Nagyon rövid idő telt el, amióta Pali az edző, úgyhogy nem nagyon mennék bele abba, ki milyen jó volt. Nyilván ő egy fiatal edző, a játékosmúltja alapján mindenképpen megérdemli a bizalmat, nagyon váron a közös jövőt és a mérkőzéseket. Az első két edzésen teljesen megfelelő volt minden, látjuk hogy mit vár tőlünk, hogy mit fogunk játszani a románok ellen, mik az elképzelések. Mindenki tiszta fejjel fog játszani, mindenki tudni fogja, mi a dolga, az első perctől az utolsóig, ez a fontos.

Lovrencsics odavágna a románoknak

A lengyel Lech Poznan szélsője egy kötéssel a kezén jelent meg a keddi sajtótájékoztatón, de gyorsan megnyugtatott mindenkit, hogy nincs szó komoly problémáról.

– Kisebb sérülésről van szó, de a lábaimmal kell futballoznom, nem a kezeimmel. Egy ütközés történt az utolsó mérkőzésen, és kificamodott a hüvelykujjam, de semmi komoly. Fizioterapeutákkal dolgozunk, úgyhogy ez nem fog hátráltatni Romániában. Pokoli hangulatot várok, ötvenötezer ember előtt pályára lépni nem lesz egyszerű, de ennek kell éltetnie egy futballistát. Semmi mással nem tudunk odavágni ennek az ötvenötezer embernek, aki nem nagyon szívlel minket, minthogy elhozzuk onnan a három pontot, és megverjük Romániát. Azt tapasztaltam, hogy mindenki nagy elszántsággal várja ezt a mérkőzést, hiszen itt egy újabb tétmeccs, az előző nem úgy sikerült, ahogy terveztük, és szeretné mindenki bizonyítani, hogy ez egy apró kisiklás volt az északírek ellen. Ezt semmi mással nem tudjuk megtenni, csak azzal, ha elhozzuk a három pontot Romániából, és ezért mindent meg fogunk tenni – mondta Lovrencsics.

Olvasói sztorik