Külföldön is csodálják a Videotont

A goal.com portál Európa pillanatnyilag legsikeresebb csapataként emlegeti a magyar éllovast.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Európa legsikeresebb csapataként emlegeti a goal.com portál horvát verziója a magyar bajnokságban kilenc meccséből kilencet nyerő Videotont.

„Ki a legsikeresebb csapat pillanatnyilag Európában?” – teszi fel a kérdést Dino Fiorentini, a cikk írója a goal.com horvát nyelvű kiadásában. „A válasz nem könnyű, de a Videoton FC eddigi teljesítménye mindenképp elismerésre méltó. A székesfehérvári csapat a 80-as évek közepén a Real Madrid ellen UEFA Kupa-döntőt játszott, az idei szezont pedig remekül kezdte. 14 tétmeccs – 14 győzelem. Kilencet a bajnokságban, hármat a Magyar Kupában, kettőt pedig a Ligakupában nyert meg. A gólkülönbség pedig lenyűgöző: 51-5!” idézi az írást a klub honlapja.

A cikkben a Videoton horvát játékosa, Dinko Trebotic is megszólalt: „Nyáron keresett meg a Vidi, és miután a két klubnak sikerült megegyeznie egymással, Székesfehérvárra kerültem. A beilleszkedésemben sokat segített Pajovics és Nikolics. A Vidi egy nagyon jól szervezett klub, a csapaton belül pedig kiváló a hangulat, amit az eredményeink is bizonyítanak. A magyar labdarúgás folyamatosan fejlődik, egyre több csapatnak van új, modern stadionja, hamarosan nálunk is elkezdődik a stadion rekonstrukciója. Joan Carrillo nagyon profi edző, aki ragaszkodik ahhoz, hogy minél többet birtokoljuk a labdát a mérkőzéseken. Minden alkalommal nagyon alaposan kielemezzük a meccseinket, illetve az ellenfeleinket is, és ez nagyon tetszik nekem.”

A cikkben említést tesznek arról is, hogy több olyan labdarúgó szerepel a csapatban, akik komoly nemzetközi rutinnal rendelkeznek (Juhász Roland, Marco Caneira, Filipe Oliveira). Trebotic azt is elárulta, hogy júliusban feleségül vette barátnőjét, akivel már évek óta együtt van, néhány hete pedig megszületett a kislánya, Nikki is.

A csapat másik horvát játékosa, Marko Pajac is elismerően nyilatkozott a Vidiről: „A klub minden feltételt biztosít a számunkra annak érdekében, hogy nekünk csak a focira kelljen koncentrálni. A csapattársak is nagyon kedvesek, sikerült azonnal beilleszkednem. A fejlődésem szempontjából a legjobb helyre kerültem, és biztos vagyok benne, hogy sikerül beteljesítenünk az álmunkat, vagyis bajnokok leszünk. Az első egy-két hét nehéz volt számomra Magyarországon, hiszen első alkalommal futballozok külföldön. Azonban napról napra egyre jobb lett, és mára teljesen megszoktam ezt az új életstílust. A vezetőedző nagyon elégedett velem, bízom benne, hogy hamarosan a bajnokságban is bemutatkozhatok a Vidiben.”