NB I

Európa ötösében a Videoton

Csupán öt élvonalbeli csapat áll hibátlanul a kontinensen, köztük van a magyar listavezető is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton parádés rajttal vágott neki az idei OTP Bank Ligának: a székesfehérváriak első nyolc bajnokijukból mind a nyolcat megnyerték, így hibátlanul vezetik a bajnokságot, hat ponttal megelőzve a második MTK-t. Joan Carillo Milan csapata ráadásul mindössze a harmadik fordulóban, a Győr ellen 3-2-re megnyert találkozón kapott gólt, míg olyan mérkőzése nem volt az idei kiírásban, ahol ne lőtt volna legalább kettőt – összesen 23 gólt szerzett a Nikolics Nemanja vezette támadósor.

Csak a Zenit tartja a lépést

A Vidi remek kezdéséhez hasonlót Európában sem találunk sokat. Nyolc forduló elteltével az orosz éllovas Zenit az, amely még szintén hibátlan a bajnokságban. A szentpétervári együttes góllövésben hatékonyabb – 24-szer vette be az ellenfelek kapuját –, de négy kapott góljánál a magyar csapat jobban teljesített.

Déli szomszédainknál, a szerbeknél az FK Partizan hat kört követően 18 pontot gyűjtve vezeti a mezőnyt, tehát szintén nem veszített pontot. A szerb csapat hat meccsen 21 gólig jutott, ami valamivel jobb átlagot mutat, mint a Vidi teljesítménye, ám szintén meg kell jegyezni, hogy több gólt is – négyet – szedett be.

A fenti két együttesen kívül további két, később kezdő topligás csapat nem hullajtott pontokat: az olasz Juventus négy kör után 12 ponttal és 7-0-s gólkülönbséggel vezeti a Serie A-t, míg az AS Roma szintén négyből négyet nyerve, 7-1-es gólmutatóval a második.

A kilencedik fordulóban tört meg a Domzale

Nyolc meccséből nyolcat nyert az NK Domzale a szlovén élvonalban, ám a legutóbbi hétvégén 0-0-t játszott a második NK Olimpijával, így megszakadt hibátlan sorozata – a hétközi fordulóban azonban győzelemmel javított. A Domzale csapatát is kiemelkedő védekezés jellemzi a bajnoki rajt óta: tíz forduló alatt még nem kapott gólt, míg lőtt 15-öt. A szomszédos Horvátországban nyolc győzelem és egy döntetlen áll az éllovas neve mellett: a Dinamo Zagreb három fordulóval ezelőtt veszített csak pontokat.

Olvasói sztorik