NB I

A leggólerősebb védő lehet Juhász Roland

Az elmúlt szezonokban 11 találatig jutottak a legjobban célzó hátvédek az NB I-ben, ezt kellene megdöntenie.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idei hetedik bajnoki mérkőzésén negyedik gólját szerezte a Videoton védője, Juhász Roland. A gólerős játékos a második helyen áll csapata házi góllövőlistáján, míg az NB I mezőnyében az ötödik legeredményesebbnek számít pillanatnyilag. Juhász kiváló teljesítménye is hozzájárult, hogy csapata magabiztosan, pontot sem veszítve vezeti a bajnokságot hét forduló elteltével.

A válogatott védője eddig remek érzékkel támadta a kaput, és ha továbbra is így folytatja, akkor könnyen lehet, hogy az elmúlt évek legeredményesebb védője lesz az NB I-ben.

Tizenegyig jutott Zahorecz és Sebők

Az elmúlt szezonokban két védő, Zahorecz Krisztián és Sebők Vilmos jutott a legtöbb gólig az élvonalban egy szezon alatt: előbbi a Kaposvár színeiben a 2008–2009-es idényben lőtt 11 gólt, míg Sebők még a 2005–2006-os idényben segítette a ZTE-t szintén ennyi találattal. Azonban fontos megjegyezni, hogy ők számítottak az első számú büntető-végrehajtónak a csapatukban, így Zahorecz nyolc, Sebők pedig tíz alkalommal volt eredményes tizenegyesből.

A második legjobb teljesítmény is Zahorecz nevéhez fűződik: a 11 gólos idényét követően nyolc találatot jegyzett a 2009–2010-es szezonban lejátszott 29 bajnokiján – ebből öt született büntetőből.

Lambulics volt a legkiszámíthatatlanabb

Ha a tizenegyeseket nem nézzük, az elmúlt évek leg-gólveszélyesebb védője a 2007–2008-as idényében az MTK-t erősítő Mladen Lambulics volt: hétszer keserítette az ellenfeleket, melyből egy sem volt tizenegyes.

Hat-hat gólt jegyzett Tóth Péter (Haladás, 2010–2011), valamint Vámosi Csaba (Tatabánya, 2006–2007), míg öt gólig jutott Mohl Dávid a Kecskemét színeiben 2013-ban, valamint Budovinszky Krisztián (DVTK) egy évvel korábban. Szintén öt gólt jegyzett a Füzi Ákos (MTK), Gyepes Gábor (FTC), Kuttor Attila (Videoton), Zahorecz Krisztián (Kaposvár) négyes a 2004–2005-ös kiírásban.

Az előző idényben négy gólt jegyeztek a leg-gólérzékenyebb hátvédek: Mohl Dávid (Pécs), Lipták Zoltán (Győr) és Fehér Zoltán (Haladás) is négy találattal mehetett pihenőre 2014 nyarán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik