NB I

Vízilabdarúgásban is jó a Videoton

A székesfehérváriak 2-0-ra nyertek az Újpest ellen az élvonal hetedik fordulójában, irreális körülmények között.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Videoton FC – Újpest FC 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó, Kovács I. (Klienheisler, 76.), Oliveira (Feczesin, 65.) – Nikolics (Trebotics, 83.). Edző: Joan Carrillo Milan
Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Balogh B., Nagy G., – Simon K., Bardhi, Szuljics (Mboma, 71.) – Sztaniszavljevics (Ponce, 45.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Juhász R. (38.), Nikolics (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szakadó esőben, játékra teljességgel alkalmatlan pályán kezdődött a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton, valamint a szintén veretlen Újpest mérkőzése vasárnap délután. Érthetetlen, hogy a játékvezető miért döntött mégis a találkozó megrendezése mellett, hiszen tócsákban állt a víz a gyepszőnyegen. A vendégek közül a sérült Kim Ojo, Vasziljevics és Kabát hiányzott.

A kilencedik percben Gyurcsó Ádám pontos beadása után Nikolics és Oliveria is nagy helyzetbe került, de nem tudták átvenni a labdát. A 18. percben egy újpesti szabadrúgás után Stopira lábáról saját kapuja fölé pattant a labda. A 26. percben egy újabb vendég-szabadrúgás okozott veszélyt, de a fehérváriak mentettek a kapu előtt. A 37. percben ugyancsak egy szabadrúgás után Vinícius közelről, de éles szögből az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később Oliveira hajszálpontos beadást küldött középre a szögletzászló mellől, érkezett Juhász Roland, és a hálóba fejelt (1-0). A másik oldalon Szuljics egyenlíthetett volna, de a visszafutó Vinícius becsúszva mentett.

A szünet után Bardhi szabadrúgását Calatayud vetődve kiütötte. Az ötvenedik percben a tizenhatoson belül kialakult pocsolya miatt kapott gólt az Újpest: a labda megtréfálta a védőket, Gyurcsó lecsapott rá, Nikolics elé továbbított, ő pedig a kapuba bombázott (2-0). A 63. percben Gyurcsó lőtt közelről, éles szögből, de Balajcza szögletre védett. A 82. percben egy hazai szöglet után Vinícius 12 méteres lövését Balajcza nagy bravúrral védte, majd Kleinheisler kísérletét is hatástalanította.

Az Újpest ezzel elvesztette veretlenségét, a Videoton viszont őrzi tökéletes mutatóját.

– Csak az elismerés hangján lehet szólni mindkét csapatról, mert figyelmen kívül hagyták a körülményeket, nem érdekelte őket, elfogadták, hogy ilyen pályán kell játszaniuk, és megalkuvás nélkül fociztak – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Annyival volt jobb a Videoton, hogy több kreatív futballistája van, akik ráadásul jobban alkalmazkodtak a körülményekhez. A fehérváriak bizonyították – amit mostanság többször láttunk már –, hogy nem csak látványosan, eredményesen és szórakoztatóan képesek játszani, hanem küzdeni is tudnak, és ha kell, racionálisan az eredményre törekednek. Tetszett a játékuk, hiszen önbizalomtól sugárzott, kiváló egyéni teljesítményeket láthattunk, kiválóan teljesítettek a hazaiak. Az Újpest sem játszott alárendelt szerepet, a szerb ment érződik, de az egyéni kvalitások hiányoztak, és ha ezt a meccset normális, száraz talajon rendezik, sok-kevés a vége, mert jobb játékosokból áll a Videoton, és jó passzban is van. Kimondottan jól szórakoztam, és szerintem a nézők is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik