NB I

A Debrecen a leggyengébb bajnok Európában

A kontinens bajnokságaiban egyetlen címvédő sem került ekkora hátrányba a rajtot követően.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyolc forduló telt el az OTP Bank Liga mostani idényéből, és úgy tűnik, máris kijelenthető, hogy trónfosztás lesz a bajnokságban. A címvédő Debrecen csupán a kilencedik helyen áll, és ami még ennél is lényegesebb: 15 pontos hátrányt halmozott fel a még hibátlan, listavezető Videoton ellen. Nem véletlen, hogy Szakály Péter csapatkapitány vasárnap, a Kecskemét elleni 0-0 után azt nyilatkozta: számukra elúszott a címvédés lehetősége.

A legtöbb európai bajnokság is hasonló szakaszban jár, ám ilyen mértékű lemaradást egyetlen címvédő sem produkált.

Hasonlóan gyenge rajttal vágott neki a bajnokságnak az örmény bajnok FC Banants, amely hét fordulót követően csupán hét pontot gyűjtött az élvonalban. A csapat a hatodik helyen áll a nyolccsapatos bajnokságban, 12 ponttal lemaradva az éllovas Ulissestől.

A többi címvédő (egyelőre) nem szedett össze tíz pontnál nagyobb hátrányt a bajnoki rajtnál: a dán Aalborg nyolc kört követően nyolc egységgel van lemaradva az első FC Midtjylland mögött – hatodik a csapat hét bajnokit lejátszva –, és a macedón címvédő FK Rabotnicski is nyolc ponttal marad el az első Vardar Szkopjétól nyolc forduló után.

Hétpontos lemaradással áll a harmadik helyen a szlovén NK Maribor, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott, mint a kilenc forduló után mindössze két pontot veszítő NK Domzale. Oroszországban a CSZKA Moszkva tavaly nagy csatában győzte le a szentpétervári Zenitet, ám egyelőre nyolc kört követően utóbbi áll az élen – még pontot sem veszített –, míg a fővárosiak hattal lemaradva a másodikok.

A topbajnokságokban kevesebb meccset játszottak a csapatok, így még kisebb különbség alakulhatott ki köztük: Angliában a Chelsea öt kört követően öt ponttal előzi meg a címvédő, csak hatodik helyen álló Manchester Cityt; a listavezető Barcelona (négy meccs, 12 pont) és a címvédő, szintén veretlen Atlético Madrid között négy pont a különbség a spanyol első osztályban; a francia Paris Saint-Germain hárommal követi az ötödik helyen a Marseille-t; míg a Bayern München négyes holtversenyben vezeti a német bajnokságot.

Olvasói sztorik