NB I

Egy pici gól kellene Kondásnak

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecen – Kecskeméti TE 0-0

Kondás Elemér, DVSC: – Ma is megvoltak a lehetőségeink: öt méterről a kapusba fejeltük a labdát, kapufát lőttünk, volt minden. A Kecskemét előtt is adódott lehetőség kontrákból, de azt megúsztuk. A kapuson túljutó labdát is sikerült kirúgnunk a kapuból. Ma nem sikerült semmi. Az a pici gól kellene, ami átlendíti a csapatot ezen a helyzeten. Ki akarunk mászni a gödörből, sokat segített volna a győzelem a csapaton, de ahhoz ki kell használni a helyzeteket, amiben viszont nem állunk jól.

Bekő Balázs, KTE: – Annyit azért mindenképpen érdemes tudni, hogy nagyon nincs lehetőségem a rotációra. A csapatom ezekből a srácokból áll, hétről-hétre a Ligakupában, a Magyar Kupában és a bajnokságban is. Ezt nehéz végigcsinálni, ez látszott a második félidőben, mikor már kicsit elfogytunk erőben. Ezért kellett úgy cserélnem, hogy már nem volt benne a játékunkban annyira a támadás, ennek ellenére óriási ziccereink voltak. Abszolút azért nem vagyok elégedett, hiszen ha Balázs Zsolt vagy Bebeto belövi a helyzetét, akkor nyerhettünk volna. Azonban az a hősies helytállás, ami jellemzett minket, az előre visz, de úgy érzem, még kicsit többet kellene futballoznunk, amire lett is volna lehetőségünk, de rengeteg eladott labdánk volt.

https://www.youtube.com/watch?v=hts8FOjmyY


Újpest – Ferencváros 2-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy gondolom, számunkra ez volt a szezon eddigi legjobb mérkőzése, gratulálok a csapatomnak. Ritka az ilyen, de ma gyakorlatilag mindennel elégedett lehettem; a játékkal, a körülményekkel, a hangulattal. Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek meccsen, egy remek ellenfél ellen tudtunk nyerni. Kollégámnak, Thomas Dollnak a jövőben sok sikert kívánok.

Thomas Doll, FTC: – Először is gratulálok az Újpestnek, teljesen megérdemelték a győzelmet. Mi hiába próbálkoztunk sok támadót szerepeltetni, nem vettük fel kellőképpen a kontaktust az ellenféllel és így nem kerülhettük el a vereséget a mai napon. Szerettünk volna örömet szerezni a mellettünk itt is kitartó szurkolóinknak, sajnálom, hogy nem sikerült.

(forrás: onlajnok.com)


MTK – Dunaújváros 2-0

Garami József, MTK: – A Dunaújváros támadó- és középpályás-sora erős, jól játszottak a félidő elején, mi pedig rosszul alkalmazkodtunk a játékukhoz. Egy kicsit későn, de megszereztük a vezetést és a második félidőben már mi játszottunk jobban. Örülünk a jelenlegi második helynek, sokat kell javulni, hogy a végén is ott legyünk az élmezőnyben. A Dunaújváros erősebb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Torghelle és Csiki visszatérésének nagyon örülők, de messze vannak még a csúcsformától.

Dobos Barna, DPASE: – Számunkra az nehéz feladat, hogy állandóan idegenben játszunk. A mai mérkőzésen is megvoltak lehetőségeink, de a gólokat az MTK szerezte. A második félidőben több helyzetünk is volt, de a tizenegyes után már nem tudtunk változtatni a játékunkon. Bízom abban, hogy a hazai pályán jönnek majd az eredmények, de először majd csak a tizenegyedik fordulóban játszunk otthon. Addig marad a nehéz feladat, az idegenben történő pontszerzés, hiszen mi minden mérkőzésre pontért, pontokért megyünk. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, támadásban többet kell tennünk. Nikházi lövése és Hegedüs védése is szép volt, de a mérkőzés nem ezen múlt.

(forrás: dpase.hu)


Puskás Akadémia – Lombard Pápa 3-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Nem játszottunk jól, de korábban volt, hogy jó meccset játszottunk, mégis kikaptunk. Az volt a legfontosabb, hogy az ellenfél kapuja előtt ne hibázzunk, és ez meg is hozta a három pontot. A vezető gól után hiányoltam, hogy birtokoljuk a labdát, hiszen ez el tudja venni az ellenfél önbizalmát. Kerestem a csapatnál, hogy ez miért nincs meg, mi lehet a probléma. A szünetben ezt beszéltük, de így is kapkodóvá vált a játékunk. Az előrejátékunk miatt azonban eredményesek voltunk, úgyhogy van azért pozitívum is. Külön örülök, hogy Sallainak ismét sikerült betalálnia.

Kovács László, Pápa: – Gyerekes egyéni hibákat követtünk el, ezt a mérkőzést le lehetett volna hozni három-egyre, három-kettőre, vagy kettő-egyre. Az ellenfél kegyetlenül megbüntette a hibáinkat, és három-négy hatalmas ziccert is kihagytunk. Azt éreztem, ha holnapig játszunk, akkor sem rúgunk gólt. Semmi gond nem volt az akarattal, mindenki csinálta a dolgát, de ez olyan mérkőzés volt, amin mintha el lettünk volna átkozva. Azt gondolom, hogy sok pozitívumot lehetett ma felfedezni a csapat játékán. Küzdöttek, hajtottak és vezettünk nagyon szép támadásokat is, a helyzeteink viszont sajnos kimaradtak.


Sz. Haladás – Videoton 0-2

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a Vidinek a győzelemhez. Ez már az igazi Haladás volt. Amit a héten gyakoroltunk a Vidi ellen, működött a kiállításokig. Végre a lehető legjobb összeállításban tudtunk játszani, de a piros lapok felborították a dolgokat, ráadásul buta gólt kaptunk a második után. Le a kalappal azonban a csapat előtt, végig küzdöttek, az pedig, hogy nyolc mezőnyjátékossal végig bírtuk a meccset, azt jelenti, hogy fizikálisan rendben vagyunk. A vereség ellenére biztató volt a jövőre nézve a mai teljesítményünk. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy két rutinos játékosra nem számíthatok a következő fordulóban.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Először is gratulálok a csapatnak, hogy a nyolcadik mérkőzését is megnyerte. A Haladásnak is gratulálnom kell, mert végig küzdöttek, az utolsó pillanatig próbáltak változtatni az álláson. Az első félidőben látottakkal elégedett voltam, a másodikban viszont sajnos folyamatosan középen próbálkoztunk a szélek helyett. Ami fontos, hogy még a piros lapok előtt sikerült megszereznünk a vezetést. A legfontosabb pedig, hogy győztünk, és az az alapfilozófia megvalósult, hogy ha valami miatt nem is játszunk annyira jól – a mi játékunknak sajnos nem kedvez a Rohonci úti Stadion gyepe –, akkor is küzdjenek, hajtsanak a játékosok az utolsó pillanatig.

(forrás: vidi.hu)


Diósgyőr – Bp. Honvéd 2-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – A szurkolók szerintem élvezték a meccset, ez a fontos, és az, hogy három pontot szereztünk, hogy játszottunk egy jó meccset. Voltak dolgok, amiről nem tehetünk, de volt kitartás, a játékosok férfi munkát végeztek. Szerintem ez az összecsapás akkor is jó lett volna, ha tizenegy a tizenegy ellen játszik, megjegyzem, mi emberhátrányban is maradtunk két csatárral, mert győzelemre játszottunk, a szünetben pedig dicsértem a fiúkat, mondtam nekik, hogy képesek arra, hogy fordítsanak. Még annyit, hogy szeretném megvédeni Radost, aki sérülten ült a kispadra, mert nincs harmadik kapusunk, nem szabad őt bántani, nem volt bemelegedve sem. Remélem, hogy rendbe jön, mert ha nem, akkor kapusedzőnknek, Veréb Gyuri bácsinak melegítenie kell, hogy beállhasson a kapuba…

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Jól kezdtük a meccset, és nem minden előzmény nélkül szereztünk előnyt az első játékrész végén. Volt három, négy nagyobb helyzetünk is, amelyekkel eldönthettük volna a meccset, de ezek kimaradtak. A második félidőben arra törekedtünk, hogy a Diósgyőr támadásait visszatartsuk, a meglepő tizenegyesig ez sikerült is. Én ilyet, amit ennél a büntetőnél befújtak, még nem láttam, ilyenben nem volt részem, talán egy perc is eltelt, mire a játékvezető tizenegyest ítélt. A csapatom szerintem jól játszott, elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel, az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset.

(forrás: boon.hu)


Nyíregyháza – Győri ETO 2-3

Csábi József, Nyíregyháza: – Több sebből véreztünk, amit még megfejelt az, hogy Balogh János rosszul lett a szünetben, tehát kapust kellett cserélnem. Ezáltal a másik két cserével óvatosabbnak kellett lennem, várnom kellett a frissítéssel. Ennek ellenére büszke vagyok a csapat második félidőben nyújtott teljesítményére. Nagyon buta gólokat kaptunk, és olyan hátrányba kerültünk egy jó csapat ellen, hogy nem tudtunk visszajönni. Jó mérkőzést játszottunk, amire lehet építeni a jövőt illetően, de nekünk pontok kellenek, úgyhogy nem vagyok elégedett, sőt, bosszús vagyok és szomorú. Megint nem kezdtük jól a mérkőzést, sajnos korán kaptunk gólt, és ez rémisztő is lehet egy olyan Győr ellen, akinek kiváló futballistái vannak. Taktikailag és szakmailag nagyon nehéz mérkőzés volt emiatt. A két klub között jócskán van különbség, de azt gondolom, hogy a pályán ezt sikerült kiegyenlítenünk. A második félidőre feljavultunk, de ez ma a Győr ellen kevés volt ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Nagyon szerettünk volna, az egyenlítés után azt éreztem, hogy meglesz, aztán három-egynél már nehéz volt, de a végén is bíztam abban, hogy sikerül.

Horváth Ferenc, Győr: – Különleges játékot játszunk: agyonnyerjük a meccseket, utána pedig nagyon izgalmassá tesszük. Fogalmam sincs, hogy ez miért van. Rengeteg helyzetet kihagytunk, ennek a meccsnek már a hatvan-hetvenedik perc tájékán vége kellett volna lennie a játék és a helyzeteink alapján. Ennek ellenére még az utolsó percekben is izgulni kellett, nem nagyon tetszik nekem ez a játék. Én sajnos nem tudok gólt lőni a játékosok helyzet, nagyon szívesen lőnék, de nem tudok. Annyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, amennyit mi ebben a bajnokságban, és ezen sürgősen változtatni kell. A játékosoknak kell saját magukon segíteniük ebben, én nem tudok beleszólni. Ez koncentrációs probléma, vagy önbizalomhiány, vagy éppen túl sok önbizalom. Ezt maguknak kell elrendezniük, nekünk sem segített anno senki. Ha berúgtuk a ziccert, akkor játszottunk, ha nem, akkor nem. Remélem, hogy ez megoldódik, mert így nagyon izgalmasak a meccseink, de nagyon-nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni.


Pécsi MFC – MVM-Paks 1-1

Véber György, Pécs: – Mindennel elégedetlen voltam. Ez egy gyalázatos mérkőzés volt. Erről beszéltem: múlt héten egy viszonylag jó futballal rukkoltunk elő, de azt el kell felejteni, menni kell tovább. Ma megint nem láttam semmit abból, amire ez a csapat képes. Egy pozitívum van: a semmiből elvesztett mérkőzést a semmiből döntetlenre hoztuk. Örüljünk az egy pontnak. Sajnos már a keddi Ligakupa-mérkőzésen is láttam jeleit ennek, emelt hangon értékeltem azt a meccset. A magyar futball gyengesége, baja megvolt ezen a mérkőzésen, aki szakmai szemmel nézte, az láthatta is. Ez a hullámzás teszi tönkre az idegeimet. Nem is ez a meccs, hanem az, hogy a csapat tud jól játszani – a tökéletestől még messze volt a Debrecen elleni is –, aztán meg nyoma sincs ennek. A csapat tudásának hetvenöt százalékát mindig ki kellene vinni a pályára. Ez ma maximum tizenöt volt, Debrecenben volt körülbelül hetvenöt, az elég volt a győzelemhez.

Csertői Aurél, Paks: – Erre a győzelemre is büszke lettem volna, engem nem érdekel, hogy milyen áron kell nyerni. Volt hátra két perc, óriási hiba volt lefaultolni a háttal álló ellenfelet. Egyik csapat sem tudta legyőzni a másikat a játékával. A második félidőben jobban játszottunk, az első játékrészben a Pécs játszott sokkal jobban. Egy-két kontrát jól vezettünk már a második félidőben. Sajnálom, hogy így alakult, de összességében az iksz reálisnak tűnik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik