NB I

Szögletből lőtt gólt a Paks

A továbbra is veretlen tolnaiak 1-1-et játszottak a Pécs otthonában az élvonal nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Pécsi MFC-Matias – MVM-Paks 1-1 (0-0)
Pécs, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
Pécs: Polekszics – Nagy J. (Heffler N., 64.), Romics, Balogh B., Mohl – Márkvárt, Horváth A. – Kővári (Pölöskey, 69.), Szatmári (Rácz F., 77.), Uzoma – Fröhlich. Edző: Véber György
Paks: Molnár P. – Fiola, Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés, Tamási (Kulcsár D., 83.), Könyves (Simon A., 85.), Bertus, Bartha – Eppel (Haraszti, 65.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Kovács G. (öngól 92.), illetve Bertus (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első győzelmét a múlt hétvégén ünneplő pécsiek a veretlen Paks csapatát fogadták az élvonal nyolcadik fordulójának nyitómeccsén. A PMFC stadionjában elromlott az eredményjelző, ezért a helyi műsorközlőnek gyakran kellett ismertetnie az állást és az eltelt időt.

A negyedik percben Kecskés Tamás bombázott kapura egy kipattanó labdát, de elzúgott a kapufa mellett. A másik oldalon Kővári Róbert lapos lövését magabiztosan fogta Molnár Péter. A 22. percben Kővári került helyzetbe, de a kilépő Molnár Péter elütötte a lábáról a labdát. A 29. percben Kecskés újabb távoli bombával próbálkozott, de Polekszics szögletre ütötte. Az első félidő további része mellőzte az izgalmakat… A pálya talaja nem segítette a minőségi játék kialakulását.

A második felvonásban semmi sem változott: eseménytelen és unalmas volt a játék. A hatvanadik percben Eppel Márton éles szögből leadott lövését védte a hazaiak kapusa. Ezért érdemes volt végigszenvedni az egész meccset: a 86. percben Bertus Lajos szögletből a kapuba tekerte a paksiak gólját – a labda a kapufa, és a mellette helyezkedő Uzoma között talált utat a hálóba (1-1). A 92. percben Uzoma javította a hibáját: egy szabadrúgás után úgy fejelt kapura, hogy a labda Kovács Gáborról a hálóba került (1-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője értékelte

Nagyon gyenge mérkőzés volt – ahogy az edzők is elmondták a végén –, és ezt ne a talajra fogjuk. Bosszantott a hozzáállás, mert nem érzetem a dinamikát, a gyorsaságot, illetve a Pécs részéről a mindenáron való győzni akarást. Induljunk ki a döntetlenből, az jó – ezt láttam rajtuk, de ezen a felfogáson változtatni kellene. Nagy taktikai harc folyt a pályán, mindkét együttes azonos, négy-kettő-három-egyes alapfelállást választott.

Paksi oldalon láttam tudatosabb játékot, a két szélső hátvéd, Fiola Attila és Báló Tamás többet léptek be a támadásokba, de csapatuk pontatlan volt, ezért nem alakítottak ki helyzeteket. Üde színfolt volt Kecskés Tamás két távoli lövése, őt egyébként is erre predesztinálja a jó rúgótechnikája. A pécsieknél Kővári Róbert és Márkvárt Dávid a fiatalságuknak köszönhetően mentek előre, több veszélyes megindulásuk volt. Mindkét csapat gyorsan visszazárt, ezért a másik nem tudott kibontakozni.

Nagyon hiányzott, hogy egy-egy elleni harcokat nemigen nyertek a játékosok, mert ilyeneket nemigen vállaltak, ezért is lett ilyen lapos a meccs. Némi pozitívumot jelentett Heffler Norbert és Pölöskey Péter beállítása, ezután négy-négy-kettőre állt át a PMFC, kisebb lüktetést észlelhettünk a játékban, és a Paks kontrái is veszélyesebbek lettek. A hajrában két potyagól született, mindkettő rögzített helyzetből. Az egyenlítőgólt valóban butaság előzte meg, hiszen a kapunak háttal álló pécsivel szemben történt szabálytalanság. A Paks jó passzban van, ezért a gólja után azt gondoltam, hogy megnyeri a mérkőzést, nem hittem, hogy a hazaiak képesek egyenlíteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik