NB I

Középcsapattá vált a Debrecen

A címvédő DVSC gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel az élvonal nyolcadik fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Kecskeméti TE 0-0
Debrecen, 2500 néző. Játékvezető: Bognár T.
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Mészáros N., Máté P., Korhut – Szakály P., Varga J., Zsidai (Tisza T., 83.), Bouadla – Kulcsár T. (Seydi, 74.), Volas (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
KTE: Tujvel – Botka, Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik – Kitl (Patvaros, 72.), Vukaszovics, Szavics (Pilipovics, 81.) – Balázs Zs. (Eninful, 63.), N’Diaye. Edző: Bekő Balázs

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyaránt gyengén rajtoló Debrecen és Kecskemét vasárnap esti meccse zárta az élvonal nyolcadik fordulóját. A Nagyerdei Stadion elkeserítő, kétezres nézőszámánál is meglepőbb volt, hogy vendég alföldiek vezetőedzője, Bekő Balázs ezúttal zakóban és baseball-sapka nélkül irányította csapatát.

A nyolcadik percben Szakály Péter szabadrúgását Máté Péter fejelte kapura, de Tujvel a gólvonalon megkaparintotta. A 12. percben egy újabb hazai szabadrúgás után megpattant a labda a kapu előterében, de Tujvel és Karan közös erővel ezt is menteni tudta. A túloldalon N’Diaye kihasználta Mészáros Norbert bizonytalankodását, de nagy helyzetben Novakovics kapusba lőtt. A 23. percben N’Diaye szabadrúgása suhant a kapufa mellé. A 31. percben Varga József nagy lövése megpattant egy védőn, így vált igazán veszélyessé, de szöglet lett belőle. A beívelés után Volas kézzel akarta a kapuba juttatni a labdát, de piros helyett csak sárgát kapott. A negyvenedik percben Jovanovics beadása megpattant Varga Róbert lábán, így átszállt Tujvel felett, de nem hullott a kapuba, hanem elment előtte keresztben.

A szünet után N’Diaye vezette a labdát a kapusra, de Novakovics remek reflexszel védett. A másik oldalon Bouadla lövését Tujvel kiütötte. Az 53. percben Sidibe lőtt az oldalhálóba. A folytatásban is eseménydús volt a játék, zajlott az élet a pályán. A debreceniek játszottak fölényben, és mindent megtettek a gólszerzésért, edzőjük kizárólag a támadószekciót erősítette a cserékkel, de a KTE védelme áthatolhatatlannak tűnt. A 88. percben Seydi bombáját Lovrics szögletre blokkolta, a 92. percben pedig Szakály Pétert szerelték a tizenhatoson belül.

A DVSC válsága ezzel a gól nélküli döntetlennel tovább mélyült, de a Kecskemét helyzetén sem sokat javít ez az egy pont.

– A Debrecen nagyon sokat tett azért, hogy meg tudja nyerni a meccset, rettentő sok ziccert alakított ki, de két nagy helyzete a Kecskemétnek is volt. Ha azok bemennek, nem tudni, mi a végeredmény – érdekes meccs lett volna. Akkor nyilván a hazaiak is jobban összekapták volna magukat és jobban koncentrálnak – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője. – Tagadhatatlan, hogy továbbra is bennük van az a pofon, amit a nemzetközi porondon kaptak, és ez egyre inkább halmozódik. Nehéz ezen túllépni, nem úgy működik, hogy csak csettintek egyet, és elfelejtem. Ha egy nyögvenyelős meccsen végre győznének, akkor előrébb lépnének, az helyre billentené az önbizalmukat. Amíg ez nem lesz meg, továbbra is küszködni fognak. De előbb-utóbb csak változni fog, mert ha találnak egy gólt, az felszakíthatja a mentális gátakat, úgy pedig könnyebb játszani. Az eredménykényszer továbbra is fennáll, mert nagy a hátrány, de szerintem már nem is ezzel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy lendüljenek túl ezen az állapoton. Ma is mentek-hajtottak, de a gól nagyon hiányzott.

Olvasói sztorik