Nemzetközi foci

Feje tetejére állt Európa focija?

Nem csak a magyar válogatott északírek elleni veresége borzolta a szurkolókat a selejtezők első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt hétvégén vette kezdetét a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozata. Mint ismert, az első körben a magyar válogatott bár vezetést szerzett a hajrában, mégis 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a gyengébbnek vélt északírektől. A forduló legnagyobb meglepetése is lehetett volna ez a nem várt fiaskó, ám néhány csapat tett róla, hogy ne a mi vereségünkről szóljanak a fő hírek.

Kikapott az A-csoport két favoritja

Az A-csoportban rögtön borult a papírforma, ugyanis az elsőként kiemelt holland válogatott 2-1-re kikapott a csehektől idegenben. A találkozón az alacsonyabban jegyzett hazaiak szereztek vezetést – Dockal valószínűleg a forduló legszebb gólját lőtte –, ám erre még volt válasza De Vrij révén a hollandoknak, de Pilar 91. percben szerzett találata eldöntötte a meccset.

https://www.youtube.com/watch?v=-3WaoOhs1f0

A csoport másik találkozóján szintén nem kis meglepetés született: a török válogatott Izlandon szenvedett sima, 3-0-s vereséget. A vendégek kapusa, Onur Kivrak valószínűleg gyorsan el szeretné felejteni ezt a találkozót: a selejtezők egyik legnagyobb potyáját szedte be a második gólnál a Trabzonspor portása.

https://www.youtube.com/watch?v=hnZu2RK3gx4

Eddig tartott a bosnyák csoda?

A B-csoportban a világbajnoki résztvevő bosnyákok Ciprus ellen kezdték meg selejtezőiket: Ibisevics révén már a hatodik percben megszerezték a vezetést a tavaly még a Fradiban játszó Muhamed Besiccsel felálló hazaiak, ám Ciprus Dimitrisz Chrisztofi duplájával végül megfordította a meccset. A találkozó hőse mégsem a duplázó Chrisztofi lett, hanem a csapat kapusa, Antonisz Giorgallidesz, aki a 89. percben megfogta Miralem Pjanics tizenegyesét.

https://www.youtube.com/watch?v=px-fRPZL7zo

Ronaldo nélkül égett Portugália

Az I-csoportban a selejtezőkben hatodik kiemelt portugálok a negyvenedik helyen rangsorolt Albániát fogadták. A sérült Cristiano Ronaldo nélkül felálló hazaiak nagy fölényben játszottak, ám nem sikerült átütni a vendégek védelmét, míg a szorgosan építkező albánok részéről Bakim Balaj egy beadás után félfordulatból bombázott a hálóba, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

https://www.youtube.com/watch?v=EJw2n09ljx4

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik