NB I

Újabb Loki-fiaskó, kilenc ember ellen nyert a Paks

Először kapott gólt a szezonban hazai pályán a Paks, de kilenc ember ellen így is kibrusztolta a győzelmet.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
MVM-Paks – Debreceni VSC-TEVA 2-1 (1-1)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Paks: Molnár P. – Bertus (Hahn, 72.), Fiola, Kovács G., Gévay – Haraszti, Kecskés (Simon A. 65.), Tamási, Báló – Könyves, Bartha. Edző: Csertői Aurél
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Máté, Mészáros, Korhut (Seydi, 81., Tisza 88.) – Lázár P., Varga, Zsidai, Szakály (Bódi, 78.) – Kulcsár T., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Bartha (37.), Báló (92.) illetve Kulcsár (16.)
Kiállítva: Kulcsár T. (73.), Zsidai (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs előtt a Paks még úgy is hat ponttal megelőzte a táblázaton a bajnoki címvédőt, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. Ugyanakkor a vendégszurkolók nem csak emiatt tüntettek távollétükkel: alighanem az MLSZ-szel vívott „háborújuk” miatt is.

Az MVM Paks április óta nem kapott gólt otthon, a Lokinak ellenben nagyon nem megy idegenben, a szezonban még nyeretlen. Az első védést mégis a hazaiak kapusának kellett bemutatnia, Lázár Pál fejese után.

A 16. percben megtört a jó paksi sorozat, gólt lőtt az aktívabb vendégcsapat: Kulcsár Tamás lépett ki a leshatáron a félpályáról Korhut indításával, kicsit vacakolt a kapussal szemben, de végül a hálóba küldte a labdát, ami Gévay Zsolt lábán is megpattant (0-1).

A Paks csak ezután jutott el lövésig, de Kecskés kísérlete messze elkerülte a kaput. A hazaiaktól igazi aktivitást csak a vezetőedző mutatott, Csertői Aurél egy bírói döntést vitatva hosszú számonkérésbe bonyolódott. Ezzel sem sikerült felráznia játékosait, a kocogós fociban veszélyesebb volt a Debrecen, Szakály Péter lövése is ezt jelezte, Molnár Péter a rövid saroknál védett.

Aztán a semmiből egyenlített a Paks: egy jobb oldali beadást Máté Péter maga mögé csúsztatott középen, Bartha levette a labdát és visszahúzott lövést küldött a jobb alsóba (1-1).

Két perc alatt két helyzet jelezte, hogy felpörgött a meccs, az egyik oldalon Kulcsár, a másikon Könyves állt szemben a kapussal, egyikük sem tudta jól megoldani a helyzetet, így a szünetre maradt a döntetlen.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan Debrecen-támadásokkal indult, Molnárnak rögtön munkát adtak, Lázár lövését védte szépen. Akadt dolga később is, Szakály és Jovanovics dolgoztatta meg. A hetvenedik percben viszont nem túl jó ütemben futott ki a kapujából, de Báló kisegítette.

Ekkor már a hajrá felé közeledett a meccs és a Paks a második félidőben semmit nem mutatott támadásban, nagyon erőtlennek tűntek a tolnai zöld-fehérek. Kulcsár a segítségükre sietett: teljesen értelmetlenül fellökte egy bedobásért vívott harcban az épphogy beállt Hahnt, amiért megkapta második sárga lapját.

Kondás Elemér emberhátrányban is csatárt hozott be védő helyére, a Korhut, Seydi csere jelezte, hogy kockáztatni is hajlandó a három pontért. Nem ez volt a legsikeresebb csere a futballtörténelemben, mert Seydi hét perc után megsérült és le kellett hozni.

Lázár fejében volt a Loki-győzelem, a 89. percben, de hiába ugrott magasabbra a védőknél, Molnár kezébe bólintott. Ezután jött a dráma, Zsidai is megkapta a második sárgáját Haraszti fellökéséért, így kilenc emberrel maradt a Debrecen a hosszabbításban. És a szabadrúgásból megnyerte a meccset a Paks: Báló a jobb oldalról magasan és erősen a hosszú felsőbe csavart, Novakovics „segítségével”.

A Debrecen rászolgált volna az egy pontra, a Paks nem szolgált rá a győzelemre, mégis összejött – úgy látszik, ebben a bajnokságban így osztják a lapokat. Nem csak a pirosakat.

– A Loki vesszőfutása tovább tart. Hét közben, a kupameccsen volt egy kis sikerélményük, ezért azt gondolhattuk, talán kezd kijönni a hullámvölgyből a csapat. Megjegyzem, a Debrecen ma este is nyerhetett volna. Kiegyenlített találkozó volt, az első félidőben mindkét csapatnak volt helyzete. Ha a második felvonás végén az a nagy helyzet bemegy, biztosan győz a DVSC, így viszont jött Báló lövése, ami jó volt, de kellett hozzá egy kapushiba is. A labda beakadt a hosszúba, szerencsés gól volt… Küszködnek a debreceniek, dolgozzák a futballt, nem felszabadult a játékuk, sajnos tudat alatt továbbra is benne van a csapatban a nemzetközi kupakiesés. Nem látok előrelépést, nem tudom, mikor fognak kijönni ebből. A Paks jó formában van, még nem kapott ki, és most újabb nagy fegyvertényt könyvelhetett el, hiszen a bajnokcsapatot verte meg – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC edzője.

Olvasói sztorik