NB I

A Paks–Diósgyőr meccset elmosta az eső

A paksi stadion gyepszőnyege alkalmatlan a játékra, veszélyben a Honvéd-Haladás is. Az NB II-ben két meccset már el kellett halasztani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésében közölte: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, ahol 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak sok eső várható, így elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten.

Mindez természetesen érintheti a pénteken kezdődő hetedik forduló mérkőzéseit az OTP Bank Ligában. A nyitómérkőzésre ma este 19 órakor kerül sor a Lombard Pápa otthonában. A Perutz-stadionban idén már játszottak mérkőzést szakadó esőben, augusztus 23-án a Győr ellen. Akkor a mostoha körülmények ellenére végig tudták játszani a találkozót és a pápaiak szerint ez ma is így lesz.

– Egészen biztosan lesz mérkőzés – mondta kérdésünkre Glatz Lajos, a Lombard FC technikai vezetője – Pápán jelenleg is esik az eső, de a pálya alkalmas a játékra és ez estig biztosan nem változik.

A szombati találkozók megrendezését még befolyásolhatja az időjárás, mert az előrejelzés szerint ma késő este újabb intenzív csapadékzóna éri el az országot, szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon, főként a nyugatabbi tájakon valószínű jelentős mennyiségű csapadék.

Elmarad a Paks-Diósgyőr, Kispesten a bíró dönthet

Pakson szintén nagyon rossz állapotban van a talaj. Karszt József technikai vezető délelőtt elmondta, három napig esett az eső, most ugyan elállt, de a pálya víz alatt van. Holnap este 20.30-tól játszanák az MVM Paks-DVTK találkozót, ám a paksiak végül kérték az MLSZ versenybizottságát, halassza el a találkozót, ami meg is történt. Új időpont egyelőre nincs.

Szombat délután fél öttől rendezik a Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás összecsapást, a kispestiek sajtóosztályától megtudtuk, hogy a Bozsik-stadion gyepszőnyege jelenleg alkalmatlan a játékra, és ha nem fordul jobbra az időjárás, akkor elhalaszthatják a találkozót. Gács Pál, a Honvéd ügyvezető igazgatója a vaol.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a pálya 2-3 órával az eső után már alkalmas lehet a játékra, de valószínűleg csak a játékvezető dönti majd el, elkezdődhet-e a találkozó.

Nyíregyházán és Kecskeméten minden rendben

Szombaton este fél héttől rendezik a Nyíregyháza-Dunaújváros találkozót. A két újonc csatáját nem veszélyezteti az időjárás, ugyanis a hazaiak vezetőedzője, Csábi József arról tájékoztatott, hogy minden rendben a stadion talajával.

Szintén 18.30-tól a Kecskemét a Győri ETO csapatát fogadja, a kecskemétiek sajtóosztályától úgy értesültünk, hogy eddig az alföldiek pályájával sincs probléma, így minden bizonnyal lesz mérkőzés.

Az NB II-ben is elmosott két meccset a víz

A másodosztályban a Siófok-Cegléd és az Ajka-Balmazújváros találkozó elmarad. Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy két nap alatt 70 milliméter eső esett Siófokon, ezáltal a centerpálya teljesen víz alá került, ugyanúgy, ahogy a Siófok-Kilitin lévő műfüves pálya is, sőt még a Balaton is majdnem „kiöntött”.

A ceglédiek természetesen beleegyeztek a Siófok kérésébe, hogy a meccset később rendezzék meg. Az MLSZ Versenybizottsága már rendelkezett is a találkozó új időpontjáról, amely szeptember 30. kedd, 15 órakor lesz.

Ajkán a szintén nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt kényszerülnek halasztani. Az Ajka–Balmazújváros találkozó új időpontja október 1., szerda, 15 óra.

Természetesen a pálya-helyzettel kapcsolatos híreket folyamatosan megosztjuk önökkel a továbbiakban is.

Olvasói sztorik