NB I

Az Újpest szerint nem ők dobáltak

A klub vitatja az MLSZ-büntetés jogosságát és tárgyalás elrendelését kéri az MLSZ Fegyelmi Bizottságától.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismeretes, a Ferencváros elleni rangadót követően az MLSZ 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az Újpest FC-t, ezen kívül két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Szusza Ferenc Stadion B és D szektorának lezárását rendelte el, három hónapra felfüggesztve. A döntést a szövetség a Ferencvárosi TC ellen lejátszott bajnoki mérkőzés után hozta.

A büntetést a klub azért kapta, mert a nézőtérről fejbe dobták az FTC gyúróját. Az Újpest vezetősége a klub honlapján kiadott közleményébenvitatja az ítéletet és azt sem tekinti bizonyítottnak, hogy Lipcsei Gábort valóban újpesti szektorból dobták meg.

“Az Újpest FC csalódását fejezi ki a döntés kapcsán, annak egyes szakaszaival pedig nem ért egyet” – áll a közleményben, amely így folytatódik:

“A határozatot nem objektív és független bizonyítékok alapján hozták meg. A biztonsági kamerák és a televíziós felvételek alapos vizsgálata után ugyanis megállapítható, hogy a felvételeken nem látszik olyan tárgy, amelyet a szektorok felől a sértett fél felé dobnának; továbbá nem azonosítható tettes, de a vendégcsapat gyúrójának vélt reakcióját sem lehet felfedezni, amely alapján feltételezni lehetne, hogy valamilyen dobott tárgy eltalálta. A felvételek alapján semmi sem indokolja azt, hogy az elkövető, aki megdobta a sértett felet, Újpest szurkoló volna”.

A közlemény szerint “a határozat kizárólag a vendégcsapat egyetlen tagjának állítása alapján született.”

Az újpestiek hangsúlyozzák, hogy a találkozón készült valamennyi felvétel a rendőrség számára átadásra került. A klub eredeti szándéka az volt, hogy ezeket a felvételeket a nyilvánosság elé tárja, azonban azt a hatályos adatvédelmi szabályozás nem tette lehetővé, írják. Az Újpest FC ismeretelen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, és az ügy független kivizsgálását kéri.

“Klubunk a határozat kézhezvétele után a sportszerűtlen döntést vitatja, és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától tárgyalás tartásának elrendelését kéri” – olvasható a nyilatkozatban.

Olvasói sztorik