NB I

Idő kellett, hogy összerázódjon a Kecskemét

Patvaros Zsolt kihasználná, hogy a Debrecen nincs jó formában, és visszavágna a legutóbbi csúfos vereségért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a címvédő DVSC otthonában lép pályára a 13. helyezett Kecskemét együttese. Egyik csapat sem kezdte jól a bajnokságot, a hazaiak nyolc pontot gyűjtve csak a nyolcadik helyen állnak, a KTE neve mellett pedig mindössze négy egység áll. Az alföldiek a hatodik fordulóban, a Pécs otthonában szerezték meg első győzelmüket, a múlt heti Győri ETO elleni találkozójuk pedig félbeszakadt. A Rangadó.hu megkereste a lilák 21 éves középpályását, Patvaros Zsoltot, aki a KTE eddigi szerepléséről és a Loki elleni várakozásairól is beszélt.

– Felemás érzések vannak bennem, sajnos nem jól kezdtük a szezont – mondta Patvaros Zsolt. – A felkészülésünk és a tavalyi eredmények alapján mi is jobbra számítottunk. Úgy éreztük, hogy remek társaság jött össze, és jobb rajtot vártunk magunktól. Az utóbbi néhány fordulóban és a kupameccseken már kezdtük azt az arcunkat mutatni, amit elvárunk saját magunktól, és amit a szurkolók is elvárnak. Elkezdtünk egy jó úton haladni, amit folytatni és fokozni kell.

– Idő kellett, hogy összeálljanak, vagy változtattak is valamin a Pécs legyőzését megelőzően?
– Sajnos általában nálunk minden félévben nagy változások vannak a csapaton belül. Mindig kell egy kis idő, amíg összerázódik, összeáll a társaság, és megtaláljuk azt a játékot, ami a gárda számára a leginkább megfelelő. Négy-öt hét még kellett ahhoz, hogy ezt igazán a sajátunkká tudjuk tenni.

– Ebből a szempontból rosszkor jött a nagy esőzés a múlt héten…
– Úgy érzem, hogy az a meccs is inkább a mi kezünkben volt. A nagyon jó Győr ellen jó játékot tudtunk produkálni. Sajnáljuk, hogy nem sikerült befejeznünk. Egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz annak a mérkőzésnek a végkifejlete.

– Vasárnap a DVSC otthonában lépnek pályára. Mire számít az összecsapáson?
– Debrecenben is mindenképpen szeretnénk pontot, vagy pontokat szerezni. Megpróbáljuk kihasználni, hogy a DVSC nincs a legjobb formába, ezt mindenképp meg kell lovagolnunk. Nekik is élet-halál harc lesz ez a találkozó, hiszen ha szeretnének beleszólni a bajnoki címbe, akkor mindenáron nyerniük kell. A tavalyi szezonban csúfos vereséget szenvedtünk a stadionbúcsúztatón, és szeretnénk visszavágni. A keretük szerintem nem gyengült a tavalyihoz képest, inkább lelki okai lehetnek a gyengébb szereplésüknek. Hozzánk hasonlóan nekik is talán az hiányzik, hogy egy apró siker átbillentse őket a holtponton. Ha a sérültjeik felépülnek, és néhány győzelmet szereznek, vagy esetleg egy rangadót meg tudnak nyerni, akkor biztosan elindulnak majd felfelé. Rosszul kezdtek, de ez semmit nem jelent – mondta Patvaros Zsolt.

Olvasói sztorik