Nemzetközi foci

Keretet hirdettek az U21-válogatottnál

Az újabb beugró edző, Dajka László a spanyolok és a bosnyákok ellen irányítja a fiatalokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön 16 órától a felcsúti Pancho Arénában játssza utolsó hazai mérkőzését a magyar U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, az ellenfél a csoportot vezető spanyol együttes lesz. Négy nappal később Bosznia-Hercegovinában zárja programját a válogatott.

A mieinknek már nincs esélyük arra, hogy kiharcolják a továbbjutást, a spanyol válogatottat viszont csak egyetlen pont választja el attól, hogy matematikailag is biztosítsa csoportgyőzelmét. Az utolsó meccsekre Dajka László készíti fel a válogatottat, a szakvezető az A-válogatott kerethirdetése után kijelölte saját keretét is.

– Miután vállaltam a feladatot, hosszabban elbeszélgettünk Róth Antallal, hiszen ő kezdte el a selejtezőket a csapattal, és nála jobban senki sem ismeri a korosztályt – mondta az MLSZ honlapján Dajka László. – Átnéztem a korábbi kereteket, és beszereztem minden információt a játékosokról, majd kijelöltem azt az együttest, amellyel nekifutunk az utolsó két selejtezőnek. Időszakos feladatot kaptam a szövetségtől, ezért nem szándékozom jelentősebb változtatásokat eszközölni a csapaton, de nincs is ötven-hatvan válogatott szintű játékosunk ebben a korosztályban, akik közül válogatni lehetne, ezért a korábbi keretből gazdálkodom én is.

A mieink a selejtezősorozat szempontjából tét nélkül lépnek pályára a spanyolok és a bosnyákok ellen, ám Dajka László szerint a játékosok nem foglalkozhatnak azzal, hogy már nincs esély a részvétel kiharcolására, tudásuk legjavát kell adniuk a találkozón.

– Aki válogatott mezben pályára lép, annak mindig kötelessége a legjobb teljesítményt nyújtania, tét nélküli válogatott meccs nem létezik. Két nehéz mérkőzésre számítok, meggyőződésem, hogy a keret tagjai mindent el fognak követni a pályán a jó eredmény érdekében. Első ellenfelünk, a spanyol válogatott nagyszerű játékosokból áll, várhatóan többet fogja birtokolni a labdát, mint mi. Én azonban soha, egyetlen ellenféltől sem félek, hiszek abban, hogy bravúrt tudunk elérni. A legfontosabb, hogy legyen tartása a válogatottnak, és mindenki becsületesen küzdjön a mérkőzésen – fogalmazott Dajka László.

Az U21-válogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Nagy Gergely (Dunaújváros), Rusák Edvárd (Kaposvár)

Védők: Szolnoki Roland (Videoton), Baráth Botond (Bp. Honvéd), Kelemen Dávid (MTK), Tamás Márk (Puskás Akadémia), Jagodics Márk (Haladás), Króner Martin (Zalaegerszeg), Farkas Norbert (Zalaegerszeg)

Középpályások: Poór Patrik (MTK), Windecker József (Győri ETO), Patvaros Zsolt (Kecskemét), Nagy Gergő (Bp. Honvéd), Kleinheisler László (Videoton), Vécsei Bálint (Bp. Honvéd), Márkvárt Dávid (Pécs)

Támadók: Holender Filip (Bp. Honvéd), Ugrai Roland (Ferencváros), Bese Barnabás (MTK), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Vass Patrik (MTK), Szécsi Márk (Nyíregyháza)

Olvasói sztorik