NB I

Félbeszakadt a Kecskemét–Győr

A hatalmas esőzés, égdörgés és villámlás miatt egy óra játék után a játékvezető lefújta a meccset.
OTP Bank Liga, 7. forduló
Kecskeméti TE – Győri ETO 1-1-nél félbeszakadt (1-1)
Kecskemét, 1200 néző. Játékvezető: Solymosi
KTE: Tujvel – Botka, Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik – Vukaszovics, Szavics, Kitl – N’Diaye, Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Győr: Pogacsics – Dudás (Svec, a szünetben), Lang, Lipták, Dinjar – Kamber, Pátkai, Windecker – Rudolf, Priskin, Strestik. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Szavics (31.), illetve Strestík (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdősípszó pillanatában monszunszerű esőzés kezdődött Kecskeméten, ahol még sosem tudott bajnoki meccset nyerni a Győri ETO, de most igyekezett megtörni ezt a rossz szériát. A szurkolók mintha érezték volna, milyen időjárás várna rájuk a stadionban, mindössze három-négyszázan látogattak ki a mérkőzésre.

A szakadó eső ellenére meglepően jó iramú, eseménydús első félidőt láthattunk. Érdekesség, hogy a játékvezető annak ellenére sem szakította félbe a játékot, hogy dörgött az ég és szinte folyamatosan villámlott.

A tizedik percben Szavics kitűnően eltekert szabadrúgását Pogacsics kiütötte. Két perccel később Balázs Zsolt lőtt éles szögből, ezt is védte a vendégkapus. A 17. percben Balázs Zsolt adta középre a labdát, a berobbanó N’Diaye pedig a keresztlécet találta telibe. Három perccel később Fótyik mentett a gólvonalról egy szöglet után. A 23. percben Priskin Tamást találtak meg egy beadással a vendégek, de a földre fejelt labdája fölé pattant. Újabb két perc elteltével Balázs Zsolt elképesztő cselekkel ment el Dinjar és Lipták mellett is a jobboldalon, középen érkezett N’Diaye, és gólt szerzett, de az asszisztens szerint Balázs már az alapvonalon túlról tette vissza a labdát, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A másik oldalon rögtön betalált az ETO: Strestík egy jó csellel belépett a tizenhatoson belülre, majd a hosszú alsóba tekert (0-1). A 31. percben Kitl Miklós csavart középre, Szavics pedig kitűnően robbant be fejjel (1-1). A 35. percben nagy kecskeméti védelmi hiba után Pátkai lőhetett az ötösnél, de az utolsó utáni pillanatban blokkolták a hazaiak. Három perc múlva Balázs Zsolt pörgetett lövése arasznyival célt tévesztett. A szünet előtt is Balázs Zsolt kísérlete okozott veszélyt, de a labda elment keresztben a kapu előtt.

A szünet után Priskin lőtt közvetlen közelről, de Tujvel nagy bravúrral, lábbal védett. Az 58. percben Solymosi játékvezető meghozta azt a döntést, amit már az első félidőben meg kellett volna hoznia: félbeszakította a mérkőzést. A maradék bő fél órát később le kell majd játszani.

– Az ETO a szokásos játékrendszerében kezdte a meccset, de nagyon meglepődtem Dudás Ádám jobbhátvédként való szerepeltetésén. Strestík, Rudolf Gergely, Priskin, mögöttük pedig Pátkai Máté is a pályán volt, ezért sokkal támadóbb felfogást vártam a győriektől. N’Diaye és Balázs Zsolt révén veszélyes támadásokat vezettek a hazaiak, akik az első huszonöt percben sokkal agilisabbak voltak, mint ellenfelük, kapufa és meg nem adott gólt is elértek. Strestík szép gólja után magára talált az ETO, nagyon jó mérkőzés alakult ki, sajnos az időjárás közbeszólt. A vendégek jól kezdték a második félidőt, kimondottan jó mérkőzés volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője.

Olvasói sztorik