NB I

Új élmény lesz ellenfélként játszani Szombathelyen

Simon Ádám nagyon várja a Haladás–Videoton mérkőzést, és biztos benne, hogy jól érzi majd magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton egyik fontos nyári igazolása volt a Haladástól (illetve közvetetten az olasz Palermóból) érkező Simon Ádám – ez mostanra világosan kiderült, hiszen a középpályás a fehérváriak alapcsapatának tagjává vált. Joan Carrillo Milan vezetőedző eleinte kipróbált több felállást is, de már fordulók óta a Sándor György, Simon Ádám párost játszatja a védelem előtt.

A hét forduló után százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videoton szombat délután éppen Szombathelyen lép pályára. A Rangadó.hu érdeklődésére a 24 éves középpályás elmondta: kihívásnak fogja fel, hogy az ő posztján is komoly verseny van.

– Úgy gondolom, minden úgy alakult, ahogy vártam – le is kopogom –, és a csapatnak is minden úgy megy, ahogyan szeretnénk – mondta Simon Ádám. – A taktika fekszik nekem, azon a poszton játszom, ahol szeretek, és ki is jön a lépés. Persze, még sok van hátra a bajnokságból, vagyis még semmit nem nyertünk hét bajnokin kívül.

A középpályán nem áll rosszul a Vidi, hiszen a nyáron igazolt horvát Trebotics mellett a tavaly már jól beilleszkedett Kleinheisler László is bevethető, Simon ennek ellenére mindig ott van a kezdőben. Azt mondja, a sok jó játékos nem zavarja egymást.

– A posztomon van konkurencia, mindig a meccs előtt derül ki, hogy ki fog játszani. Egy profi klubnál természetes, hogy verseny van a pozíciókért, ezt nem tehernek, hanem kihívásnak kell felfogni. A kihívásokat pedig mindig is szerettem. Az ilyesmi minden játékost motivál.

Ha nem is volt kint nagyon sokáig, azért tapasztalta, milyenek a körülmények az olasz futballban. Akárcsak az Itáliából szintén most hazatérő Feczesin Róbert, Simon Ádám is állítja, a fehérvári körülmények kiállják az összehasonlítást.

– Abszolút európai szintű munkát végezhetek itt, valóban van egy kis összehasonlítási alapom, és az alapján nem lehet semmilyen hiányérzetem. Fehérváron minden adott a színvonalas munkához.

A Videoton hét fordulót követően még százszázalékos, ám a második idegenbeli mérkőzésük még csak most következik. Nem is akárhol: Szombathelyre látogatnak, ahol nemrég még például Simon Ádám miatt volt igen kemény küldetés egy-egy meccs az ellenfeleknek. A középpályás jó érzésekkel várja egykori csapata elleni találkozót.

– Biztosan érdekes lesz a szombathelyi meccs. Sok időt töltöttem a Haladásnál, ott lettem NB I-es játékos, majd onnan kerültem ki külföldre, lesz egy kis pikantériája a mérkőzésnek. Nagyon várom, Kokóval (Kovács Istvánnal) is szoktunk róla beszélni, bár ő már régebben eljött. Nekem ez még új élmény lesz, de szerintem jól fogom érezni magam.

Olvasói sztorik