NB I

Simon Ádám aláírt a Videotonhoz

A Palermóval szerződést bontó, tavaly Szombathelyen futballozó játékos négy évre kötelezte el magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy arról a Rangadó.hu korábban elsőként beszámolt, a Palermóval szerződést bontó Simon Ádám megegyezett a Videoton vezetőivel, így az előző szezont kölcsönben Szombathelyen töltő középpályás a következő idényt már Székesfehérváron kezdi meg. A játékos négyéves szerződést írt alá a Videotonnal.

Simon Ádám 1990. március 30-án született Salgótarjánban. A Salgótarjáni BTC-ben és az MTK-ban nevelkedett, első profi klubja a Szombathelyi Haladás volt, ahol 2008-2011 között játszott. 2011-ben leigazolta az olasz Palermo, onnan azonban kölcsönben előbb a Bari, majd újra a Haladás együtteseihez került. A 2009-es U20-as világbajnokságon a magyar csapat tagjaként bronzérmet szerzett.

– Nagyon örülök, hogy Székesfehérvárra tudtam igazolni, nagy kihívás, hogy a Vidiben játszhatok – nyilatkozta a Vidi.hu-nak Simon Ádám. – Minél előbb szeretném bizonyítani, hogy érdemes volt szerződtetni, a célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe és ott jól teljesítsek. Előbbivel nem lesz egyszerű dolgom, hiszen remek játékosok alkotják a csapatot. A nemzetközi kupát érő helyezést abszolút elérhetőnek tartom, remélem, én is hozzá tudok tenni a jó szerepléshez. Kovács Istvánt ismerem, hiszen ő is játszott a Haladásban, de úgy érzem, a többiekkel is gyorsan megtalálom majd a közös hangot.

Olvasói sztorik