NB I

A Manchester-vadász kettős érzései a rangadó előtt

A Videoton korábbi kiváló játékosa, Vadász Imre örülne, ha fia, Viktor csapata, az Újpest pontot szerezne vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a hatodik helyezett Újpestet látja vendégül a listavezető Videoton az élvonal hetedik fordulójában. A találkozót kettős érzésekkel várja a fehérváriak korábbi kiváló középpályása, az 1985-ös UEFA Kupa-menetelés során is pályára lépő, sőt a Manchester United ellen sorsdöntő tizenegyest értékesítő Vadász Imre, akinek fia, Viktor most a lila-fehéreket erősíti. A 28 éves védő idén nyáron Diósgyőrből igazolt Újpestre, az édesapa pedig örülne, ha csapatával pontot szerezne a hétvégi rangadón.

– Mit szól a Videoton kiváló szezonrajtjához?
– A játékosállomány szempontjából várható volt a jó rajt, de az nem, hogy százszázalékosak lesznek hat forduló után – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Vadász Imre. – Úgy indultak neki a szezonnak, hogy az első három a cél, amihez teljesíteni kell, de nekem is meglepetés volt, hogy ilyen jól kezdtek. Egyelőre maximálisan elégedett vagyok a játékukkal és a hozzáállással is. Hozzá kell tennem, hogy igazából nagy rangadót még nem játszott a csapat, tehát a kötelező győzelmeket hozták. Azt gondolom, hogy a következő mérkőzések nehezebbek lesznek, de azokat is meg lehet nyerni.

– Fia, Viktor a nyáron Diósgyőrből Újpestre igazolt. Mit gondol a lila-fehérek eddigi szerepléséről?
– Nagy figyelemmel kísérem az Újpest szereplését, amióta ott van a fiam. Szerencsére hátul stabilak, de előre még hiányoznak olyan játékosok, akik gólokat is tudnak rúgni. Szerintem az edző eddig nagyszerű munkát végzett, próbálja csapattá formálni az egyéneket. Úgy néz ki, hogy kezdenek összeállni, a végére pedig majd kell egy pont az i-re.

– Mit szólt fia klubváltásához?
– Ezzel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a fiam nem akart eljönni Diósgyőrből…

– Vasárnap a Videoton éppen az Újpestet fogadja. Mire számít és kinek szurkol majd a találkozón?
– Kettős érzéseim vannak. Szurkolok a Videotonnak, de nagyon tudnék örülni, ha a fiam csapata szerezne pontot. Egy Videoton–Újpest mindig is rangadó volt. Emlékszem, hogy a mi időnkben tíz-tizenöt ezer néző volt egy ilyen összecsapáson, és mindig megkülönböztetett figyelmet kapott. Most is sok nézőre számítok, egyrészt Újpestről is, de a Videotonnál is biztosan többen kíváncsiak a csapatra egy ilyen rajt után. Ha tippelnem kellene, akkor a fiam miatt azt mondom, hogy döntetlen – de győzzön a jobb.

Olvasói sztorik