NB I

Gól nélküli pesti rangadó az NB I-ben

A házigazda Újpest átütőerő nélküli, eseménytelen, unalmas meccsen 0-0-t játszott a Honvéd ellen.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Újpest FC – Bp. Honvéd 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 3200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró (Rojo, 52.) – Simon K., Nagy J., Vasziljevics, Balogh B. – Szuljics, Sztaniszavljevics (Ponce, 63.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Honvéd: Kemenes – Marku, Ingjatovics, Alcibiade, Vidovics (Holender, 55.) – Ikenne-King (Baráth, 78.), Portilla (Hidi, 71.), Nagy G., Vécsei – Prosser, Youla. Edző: Pietro Vierchowod

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A veretlen Újpest az ősi rivális kispestieket fogadta az élvonal szombati játéknapjának első meccsén. A hazaiak legújabb szerzeményei – Kim Ojo és David Biton – még nem játszhattak, Kabát Pétert hétfőn megműtik, ezért ismét kényszercsatárral állt fel a csapat.

A kilencedik percben Vécsei lövését Balajcza védte, de kiesett a kezéből a labda, amibe a földön fekvő kispesti játékos belerúgott, ám két érkező csapattársa közül egyik sem tudott a hálóba lőni, mert egymást zavarták, végül Youla a kapu mellé lőtt. A 16. percben Nagy Gábor távoli lövése a kapu mellé szállt. A 21. percben Youla nagy lövését Balajcza kiütötte. Négy perccel később Simon Krisztián lapos beadását Alcibiade kirúgta a veszélyesen érkező Vasziljevics elől. A negyvenedik percben egy újpesti szöglet után hárman is gólt szerezhettek volna, de kimaradt a nagy helyzet.

Az 53. percben Nagy Gergő távoli, erős lövését a hazaiak kapusa kiütötte. Öt perccel később Vadász Viktor lőtt a hálóba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A hetvenedik percben előtt Ikenne-King lövését Balajcza kivédte, a kontra végén Simon Krisztián veszélyes lövését Kemenes a kapufára ütötte. A 84. percben Vasziljevics fejese szállt a keresztléc fölé. A 88. percben előbb egy kispesti szabadrúgás, a túloldalon pedig Simon Krisztián egyéni megmozdulása kecsegtetett góllal. A 92. percben Mboma veszélyeztetett sarokkal – szép mozdulat volt, a vége mégis 0-0 lett. Átütőerő nélküli, eseménytelen, unalmas meccs volt.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Vignjevics normálisan látja a csapatát, ez is mutatja, miért tudja ebből a keretből kihozni a maximumot. Nincs elszállva, azt látja, amit kell. Idáig csak ezzel főzhetett, de most jön a következő lépcső, hiszen igazoltak három olyan támadójátékost, akikről jókat hallunk. Most majd kiderül, hogy a játékot tekintve ez jelent-e javulást.

Minden tiszteletem a nézőké, akik kimennek, mert minden cinizmust félretéve ez bizony nem volt élvezhető meccs. Huszonnyolc méterről kapura rugdosni, az nem futball, ez nem méltó az Újpesthez, a maradék szurkolót is elijesztik ezzel. Sajnáltam néhányszor az edzőt, de kalapot emelek előtte. Ha nem sül el valakinek a lába, élvezhetetlenül játszanak.

Az fogja megmutatni, hogy minőségi edzőről van-e szó, hogy képes lesz-e megfelelni annak a nyomásnak, hogy az Újpestnek minden meccsen győznie kell. Most más lesz a mérce, máshova lesz téve a léc. Ha játszanak egy küzdelmes mérkőzést, az már nem lesz elég.

A Honvédnál ismét dicsérhető Vécsei Bálint játéka, aki igazán érett futballt nyújt ahhoz képest, hogy viszonylag fiatal. Jó lenne, ha Újpesten is akadna egy ilyen ember középen, aki ilyen szintű futballra képes előrefelé. Balogh Balázs leginkább oldalra vagy visszafelé passzol, vagy ellövi távolról. Vécsein látszik hogy ha lehet, előrefelé indul, és nem csak labdavezetéssel. Kimondottan jó játékot nyújt.

Olvasói sztorik