NB I

Az újpesti hátvéd csak a lelátóról nézi a meccset

A nyáron igazolt Vadász Viktor kisebb sérülése miatt nem játszhat előző csapata, a Diósgyőr ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyáron több labdarúgó is az NB I-en belül váltott klubot, számukra elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb farkasszemet nézzenek előző csapatukkal és volt társaikkal. Az újpestiek közül az első fordulóban Nagy Gábor tapasztalta, ez milyen érzés, hiszen ő a Haladás csapatát hagyta ott a közelmúltban. A második körben a lila-fehérek közül Vadász Viktor keveredhetne hasonló helyzetbe, hiszen ő a Diósgyőrtől igazolt a fővárosba.

A Rangadó.hu megkeresésére a 28 éves védő beszélt a DVTK elleni mérkőzésről, illetve saját beilleszkedéséről is.

– Jó lesz újra találkozni a régi csapattársakkal. Sajnos a pályán nem lehetek ott és nem segíthetem a csapatot, mert egy kisebb sérülést szenvedtem. Természetesen a lelátón ott leszek. Szoktam követni a Diósgyőr mérkőzéseit az Európa Ligában, de nem csak a DVTK, hanem az összes magyar csapat meccseit megnézem – kezdte Vadász Viktor.

– Van különbség a Diósgyőr és az Újpest játéka, játékrendszere között?
– Eléggé hasonló stílusban játszik mindkét csapat. Ezt talán azzal is lehet magyarázni, hogy azonos nemzetiségű edzők irányítanak. Annyiban más egy kicsit a helyzet, hogy Diósgyőrben először jobbhátvédet játszottam, majd középhátvédet, és az utolsó évben megint jobbhátvédet. Itt az Újpestnél csak jobbhátvédként számítanak rám.

– Sikerült beilleszkednie az új csapatába?
– Igen sikerült. A társak gyorsan befogadtak. Sokuk ellen már játszottam mérkőzést, így tudták, hogy mire számíthatnak, ismerték a képességeimet.

– Hogy értékeli a Haladás elleni győztes idénynyitót?
– Elég nehéz mérkőzés volt. Köztudott, hogy a Haladás otthon nagyon kemény dió. Úgy gondolom, nem érdemtelenül nyert a csapat, bár játszhattunk volna szebben, jobban, ezt elismerem, de első meccsnek szerintem jó volt.

Olvasói sztorik