NB I

Előrefelé erősödött a Paks

Fiola Attila szerint számukra előnyös és hátrányos is volt egyben a bajnoki szünet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hatodik fordulójában sem veszítette el a veretlenségét az idei szezon meglepetéscsapata, az MVM-Paks. A tolnaiak Szombathelyen vendégszerepeltek, meglepően simán, 3-1-re nyertek, és elhozták a három pontot a Haladás otthonából, majd a Ligakupában a Ferencváros elleni találkozójuk 1-1-es döntetlennel zárult.

A Paks az átigazolási piac hajrájában is aktív volt: Heffler Tibor a Videotonhoz távozott, míg Haraszti Zsolt éppen Székesfehérvárról érkezett, Horváth Gáborral és Lázok Jánossal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. További érkező a korábbi U20-as vébé-bronzérmes Simon András, egy fiatal kapus Szemerédi Norbert, és egy védő Vági András. A válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt szünetel az NB I, ami nem hátrány a Paksnak, hiszen az újoncoknak lesz idejük beilleszkedni. A következő fordulóban a szintén jó formában lévő Diósgyőrt látják vendégül a tolnaiak.

A Rangadó.hu megkeresésére a csapat védője, Fiola Attila értékelte a Haladás elleni találkozót, illetve kitért a DVTK elleni találkozóra is.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Az első félidőben uraltuk a játékot és fél óra után sikerült megszereznünk a vezetést. A Haladás a semmiből ki tudott egyenlíteni, de a második félidő elején ismét gólt szereztünk. Úgy gondolom, a végén megérdemelten nyertünk és hoztuk el a három pontot Szombathelyről – kezdte Fiola Attila.

– A Haladás ellen újra a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, és élt is Csertői Aurél bizalmával, hiszen remek játékkal és az első NB I-es találatával járult hozzá a sikerhez.
– Több negatív dolog is történt velem mostanában, kezdve a műtétemmel. Négy-öt hét helyett nyolc-tizenegy hetet kellett kihagynom. Örülök, hogy újra kezdőként léphettem pályára. Teljesen vissza kell szoknom, mert az állóképességem még nem a régi, de jól ment a játék és örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatnak.

– A Fradi elleni Ligakupa-mérkőzést is végigjátszotta. Hogy érzi, melyik találkozón játszott jobban a csapat, illetve ön?
– Mindkét mérkőzés más. A Ligakupában főként azok játszottak, akik kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. A pálya sem volt az igazi és úgy érzem, hogy Szombathelyen jobban ment a játék. A Fradi elleni tipikus brusztolós, harcolós meccs volt.

– A Paks elég aktív volt az átigazolási időszak végén. Hogy érzi, erősödött vagy gyengült a keret?
– Ezt most még nem tudnám megmondani. Ez majd hosszútávon fog kiderülni. Úgy gondolom, hogy előrefelé Haraszti Zsolt, illetve Simon András leigazolásával mindenképpen erősödtünk. Vági Andrásnak lesz majd a feladata pótolni a távozó Heffler Tibort.

– Az NB I a hétvégén szünetelt a válogatott mérkőzés miatt. Jól jött a Paksnak ez az egy hét pihenő?
– Egyrészről úgy gondolom, hogy jól jött a szünet, hiszen az új játékosoknak van idejük beilleszkedni, másfelől viszont rosszul jött, hiszen hat forduló elteltével is veretlenek vagyunk.

– A bajnokság következő fordulójában, a szintén jól szereplő Diósgyőr csapatát fogadják. Mennyire számít nehéz mérkőzésre?
– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Masszív csapat a Diósgyőr, de remélem, nekünk sikerül majd megnyernünk a találkozót.

Olvasói sztorik