NB I

Horváth Tamás is pályára lépett

Közel egymillió forintot gyűjtöttek össze az agydaganat után lábadozó kaposvári labdarúgónak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindjárt a középkezdés után Horváth Tamáshoz került a labda, aki parádés passzal indította csapattársát. Mindez nem a képzelet szüleménye: vasárnap történt Kaposváron, a Rákóczi-stadionban a jótékonysági labdarúgógálán.

A csapatokat és a szurkolókat – több nézőt érdemelt volna ez a nemes rendezvény… – Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, a kezdőrúgást pedig Szita Károly, Kaposvár polgármestere végezte el. Színészek, politikusok, egykori kitűnő sportolók, valamint drukkerek fogtak össze, hogy az agydaganat miatt műtét után lábadozó kaposvári Horváth Tamáson segítsenek.

A nyitómeccsen a színészválogatott szerelésében lépett pályára a 23 éves kaposvári labdarúgó, aki néhány percnyi játék után lejött. Minden egyes látványos megmozdulást vastapssal honoráltak a lelkes nézők, ám amikor elhagyta a pályát, akkor szólt a leghangosabban és a legtovább.

Miután a Kaposvári Rákóczi FC Baráti Köre félmillió forintot gyűjtött össze, az MLSZ Focisegély alapítványa pedig 350 ezer forintot utalt át, így (a meccs teljes bevételével együtt) közel egymillió forintot tudtak átadni Horváth Tamásnak, aki utána a főváros felé vette az irányt, hogy a helyszínen szoríthasson a válogatottnak az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A nemes akciónak azonban ezzel még koránt sincs vége, hiszen többek között hat mezt is árverésre bocsátottak.

– Hogy mikor fogok újra Rákóczi-mezt ölteni magamra? Remélem, minél előbb… A napokban már lenéztem a srácokhoz az egyik edzésre. Amúgy meg a foci csupán másodlagos: az egészségnél nem lehet fontosabb. Szerencse a balszerencsében, hogy időben észrevettük a bajt. Az égvilágon semmi jele nem volt, hogy valami nagyon nincs rendben nálam. Elmentünk paintballozni, s az egyik lövedék véletlenül eltalálta a fejemet. Utána vette észre a testvérem, hogy azon az oldalon jóval nagyobb a pupillám. Egy ilyen szerencsétlen dolognak kellett megtörténnie ahhoz, hogy végre benőjön a fejem lágya, igazából is felnőtt legyek. Gyorsan megtanultam értékelni az életet – idézi a 23 éves Horváth Tamást a sonline.hu.

Olvasói sztorik