NB I

Oda kell figyelni a Fradira

A Ferencváros kölcsönjátékosa, Hidvégi Sándor szerint még nem alakult ki teljesen a zöld-fehérek játéka.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Bozsik-stadionban fogadja az MTK a Ferencváros együttesét az élvonal hatodik fordulójában. Az örökrangadó ezúttal tényleg rangadó, hiszen mindkét gárda remekül kezdte a bajnokságot: a Fradi a harmadik, az MTK pedig az ötödik helyen áll, annak ellenére, hogy a legutóbbi körben 5-0-s vereséget szenvedett Székesfehérváron. Pikantériája a mérkőzésnek, hogy egy hónappal ezelőtt a zöld-fehérektől kölcsönben visszatért Garami József csapatába Hidvégi Sándor. A Rangadó.hu megkereste a 31 éves védőt, aki az MTK szezonrajtjáról és Fradi elleni várakozásairól is beszélt.

– Az eddigi öt meccsen háromszor nyertünk, kétszer pedig kikaptunk. Az ember természetesen maximalista, azt szeretné, hogy a csapata minden meccsen győzzön, de azt gondolom, nem vagyunk rossz helyzetben ezzel a kilenc ponttal, ott vagyunk az ötödik helyen. Nem vagyunk telhetetlenek, szerintem ez így elfogadhatónak számít – kezdte Hidvégi Sándor.

– A csapat mutatott játékával mennyire elégedett?
– A paksi és a fehérvári vereség alkalmával is nagyon hamar kaptunk gólokat, és olyan hibákból, amelyek teljesen elkerülhetőek lennének. A Videoton ellen nagyon sok egyéni, és csapathibát is elkövettünk. Az egy nagyon rossz meccsünk volt, és mindenféleképpen szeretnénk kijavítani, hogy még egyszer ne forduljon elő ennyi hiba.

– Harmadszor szerepel a kék-fehéreknél. Milyen újra az MTK-ban?
– Jól érzem magam, a csapat nagyjából ugyanaz, mint korábban. Néhány új fiatal, valamint rutinosabb játékossal egészültünk ki, de tulajdonképpen olyan közegbe jöttem vissza, amit jól ismerek, úgyhogy rendben van minden.

– Vasárnap a Ferencvárossal találkoznak. Mit vár az örökrangadótól?
– Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Fradi elég jól kezdte a bajnokságot. Magabiztosan nyerték a meccseket, és csak egyszer kaptak ki. A Győr ellen kicsit nehezebben tudtak nyerni, de csapatuk erejét mutatja, hogy be tudták húzni a meccset egy-nullra. Nagyon oda kell figyelnünk, ha eredményesek akarunk lenni. Szerintem még nem alakult ki teljesen az a csapat és az a játék, ami majd várható a Fraditól. Egy-két poszton még keresik, hogy ki az, aki hosszútávon alapember lehet. Úgy látom, szépen-lassan alakul a csapatuk játéka, és úgy néz ki, hogy jó úton jár a Ferencváros.

– Éppen a Ferencvárostól érkezett egy hónappal ezelőtt. Érez valamilyen pluszmotivációt emiatt?
– Ilyen értelemben én nem szoktam ezzel foglalkozni, hogy pluszmotiváció vagy nem. Minden meccsen ugyanúgy maximálisan motivált vagyok. Mindig nyerni szeretnék, a maximumot akarom nyújtani, és arra törekszem, hogy a csapat eredményes legyen. Nem vagyok az a típus, aki pluszban bármit máshogy csinálna, vagy külön készülne, mert most éppen a Fradi ellen játszunk – mondta Hidvégi Sándor.

Olvasói sztorik