NB I

MTK-szurkolók nélküli örökrangadó?

Tiltakoznak a drukkerek, mert ellehetetlenítették a jegyvásárlásukat a Fradi elleni meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb merénylet a szurkolók ellen: az Ultras MTK közleményéből kiderül, hogy ellehetetlenítették a jegyvásárlásukat a vasárnap délutáni, Ferencváros elleni örökrangadót megelőzően.

„Az Ultras MTK szurkolói csoport a szokásokhoz megfelelően kiemelten várta az év legfontosabb meccsét, az örökrangadót.

Sajnos az eddigi folyamat folytatódni látszik, a klub és/vagy az MLSZ mindent megtesz azért, hogy egyre kevesebb szurkoló lehessen ott a meccseken. A névre szóló jegyeket elfogadtuk, azonban érthetetlenül álltunk az előtt, hogy a tavalyi örökrangadón Magyarországon példátlan módon nem volt meccsnapi jegyértékesítés. Az idei örökrangadón ezt is sikerült alulmúlni azzal az érthetetlen döntéssel, hogy sem a meccsnapon, sem jegyirodán keresztül, sem pedig online nem lesz jegyértékesítés.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy összesen 3 alkalommal 3 órát biztosít a klub a szurkolóknak, azt is munkanapon, ezáltal a vidéki és dolgozó szurkolók teljesen el vannak lehetetlenítve.

A fenti rendszernek egyetlen oka van: a szurkolói kártya kiváltásának kötelezővé tétele a jegyvásárláshoz, hiszen ahhoz kötelező a személyes jelenlét. A jelenleg hivatalos álláspont szerint szeptember 15-ig Magyarországon nem kötelező a szurkolói kártya kiváltása. Ráadásul csoportunk birtokában van egy olyan információnak, mely szerint klubunk sem ért egyet a szurkolói kártya szeptember 15-én történő bevezetésével adatbiztonsági szempontokra hivatkozva és a bevezetés elhalasztását kérték. Ezzel teljesen szembemegy és érthetetlen a jelenlegi döntés, mely szerint már erre a mérkőzésre is csak szurkolói kártyával vásárolhatnak jegyet a szurkolók.

Az örökrangadó Magyarország legnagyobb hagyományú futballmérkőzése, azonban tényleges fizikai atrocitás nem szokott előfordulni, még a verbális agresszió is minimális szintű, így teljesen indokolatlan ez a túlzott megszorítás. Mind az MLSZ mind az MTK Budapest vezetősége a szurkolók létszámának emelését tűzte zászlajára hivatalos kommunikációiban, azonban ténylegesen folyamatosan a szurkolók ellehetetlenítését látjuk visszaköszönni az intézkedéseikben. Sok dicséretet kaptunk az utolsó örökrangadón bemutatott koreográfiánk miatt. Az illetékesek elgondolkodhatnak, hogy a jövőben hasonló hangulatot vagy kongó lelátókat szeretnének-e látni.

Amennyiben a szurkolói kártya kiváltása kötelező lesz, továbbá az online jegyvásárlás lehetősége sem lesz biztosított, úgy az Ultras MTK részéről szervezett szurkolás nem lesz a mérkőzésen.

Bízunk abban, hogy az illetékesek megfontolják kérésünket, és a magyar labdarúgás felemelkedésének érdekében változtatnak a jegyvásárlási folyamaton.”

Ultras MTK

2014.08.27.

Olvasói sztorik