NB I

Örökrangadó és keleti derbi

A Bozsik-stadionba költöztetett MTK–Fradi, valamint a Diósgyőr–Debrecen meccse is vasárnap lesz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendhagyó módon a Bozsik-stadion lesz a színhelye az MTK és a Ferencváros 205. örökrangadójának, amely a Diósgyőr–Debrecen keleti derbi mellett a legizgalmasabb találkozónak ígérkezik az élvonal hatodik fordulójában.

A két patinás fővárosi együttes azért kényszerül a Bp. Honvéd pályájára, mert az MTK stadionját felújítják. A találkozót a kék-fehérek az ötödik, míg az FTC – a szerdai, Dunaújváros elleni sikere után – a harmadik helyről várhatja, azaz mindkét csapat jól kezdte a szezont, mégis egyértelműen a vendégek az esélyesek. A zöld-fehérek négy napon belül mindkét újoncot könnyedén győzték le, Garami József tanítványai viszont csúnya vereségbe szaladtak bele a hétvégén a listavezető Videoton otthonában (5-0).

Az eddigi 204 örökrangadón 83 FTC- és 75 MTK-siker született, és 46-szor végeztek egymással döntetlenre a felek.

A vasárnap délutáni fővárosi rangadó után aznap este Diósgyőrben a remek formában lévő DVTK fogadja a bajnokságot felemásan kezdő, címvédő Debrecent. Tomiszlav Szivics irányításával a diósgyőriek négy győzelemmel és egy döntetlennel, 13 ponttal a második helyen állnak, ezzel a klub 104 éves történetének legjobb szezonrajtját produkálták. Az eddigi legjobb startot 1998-ban vette a borsodi együttes öt meccsen szerzett 11 ponttal.

A jó sorozat folytatása ugyanakkor még úgy sem tűnik egyszerűnek, hogy a DVSC nem kezdett jól a bajnokságban, és jelenleg csak a nyolcadik, ráadásul csütörtök este a svájci Young Boys csapatát fogadja az Európa Liga selejtezőjében, így minden bizonnyal lényegesen fáradtabb lesz majd a találkozón, mint a Diósgyőr.

A százszázalékos teljesítménnyel első helyen álló Videotonra papíron nem vár nehéz feladat, mivel szombaton fiókcsapatát, a még nyeretlen Puskás Akadémiát fogadja.

OTP Bank Liga, 6. forduló

Augusztus 29. péntek

19 óra: Szombathelyi Haladás – MVM-Paks, játékvezető: Solymosi (TV: Duna)

Augusztus 30. szombat

16.30: Újpest FC – Bp. Honvéd, játékvezető: Andó-Szabó (TV: M1)

18.30: Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE, játékvezető: Fábián

18.30: Nyíregyháza Spartacus – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Iványi (TV: Sport1)

20.30: Videoton FC – Puskás Akadémia, játékvezető: Kassai (TV: Sport1)

Augusztus 31. vasárnap

16.30: MTK – Ferencváros, Bozsik-stadion, játékvezető: Bognár (TV: M1)

18.30: Győri ETO FC – Dunaújváros PASE, játékvezető: Farkas Á. (TV: Sport2)

20.30: Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Vad II (TV: Sport2)

Olvasói sztorik